ÄKS

Musakorneri: Ville-Veikko Liekkinen – Riitelyn aakkoset

26.03.2021 18:00 (muokattu 27.03.2021 10:33)

Musakornerissa uutta Ville-Veikko Liekkistä. Tällä viikolla Kulttuuripalkinnolla tunnustetetun Alkulan omakustanneartistin uusi julkaisu Riitelyn aakkoset kertoo monitulkinnaisen tarinan, artistin tyyliin sopivasti.

– Tiistaina matto vedettiin jalkojen alta mitä miellyttävimmällä tavalla, kun sain kuulla olevani yksi kolmesta Kulttuuripalkitusta, Liekkinen hehkuttaa.

– Oon tästä todella imarreltu ja otettu. Omiin tekemisiin kuuroutuu ja sokeutuu tietyllä tavalla ja niitä peilaa usein vain omien ajatusten kautta. On todella palkitsevaa kuulla ja huomata, että itselle niin tärkeään asiaan saa kannustusta.
Kiitos tuhannesti tästä kunniasta ja suuret onnittelut Äänekosken Taidepuistolle ja Klassikkoteatterille, Liekkinen lisää .

Riitelyn aakkoset on helmikuussa 2020 julkaistun Mörkölän jälkeen viides yksittäinen julkaisu, joka digitaalisena julkaistaan.

– Oon ajatellut muuttaa ainakin kokeeksi oman musiikkini julkaisutapaa askeleen kohti nykypäivää ja julkaisen muutaman irtobiisin kuukauden, kahden välein täyspitkän albumin sijaan. Oon huomannut, että tämä on mukava tapa pitää itsensä jatkuvasti aktiivisena. Koko ajan joku biisi lepää avonaisena projektina tietokoneella ja mulle se on hyvä ja virkeänä pitävä tapa toimia, kertoo Liekkinen.

Polte kokonaisen albumin julkaisulle on myös kova.

– Luulenkin, että sellaisen kasaan näistä jo julkaistuista ja vielä julkaisua odottavista kappaleista. Omakustanneartistina olemisen etu on siinä, että saa itse määritellä tapansa toimia, Liekkinen kertoo

Riitelyn aakkoset kertoo, kuinka riitatilanteen saa eskaloitumaan mahdollisimman helposti.

– Ihmismieli ja sen loputtomat koukerot kutkuttaa mua hirveän paljon ja usein noita ajatuksia yritän lauluihin tuoda, Liekkinen avaa.

Kappaleessa on vahvasti mukana Tuomo Mustonen.

– Tuomon soittama ja sovittama piano haastoi mua tuumimaan ja soittamaan hiukan oman mukavuusalueeni ulkopuolelta. Ilman hänen panosta biisi ei olisi se, mitä se nyt on. Sen verran taitava ja näkemyksellinen kaveri Tuomo on, että toivon hartaasti yhteistyön jatkuvan tulevien biisien myötä, Liekkinen kertoo.

Ota biisi haltuun alta!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy