ÄKS

Musakornerissa 2. Maanantai – Viidenkympin kriisi

28.08.2020 18:00
Tänä perjantaina kuunnellaan toista maaanantaita.

Musakornerissa aloitellaan viikonloppua ysäritunnelmissa. 

 

Hietamalla asuva muusikko ja studiomies Henry Kolari  ollut mukana 2. Maanantai -nimisessä ysärimusaa tekevässä bändissä alkuperäisessä kokoonpanossa vuonna 1994 lähtien.
– 2. Maanantai muistetaan enimmäkseen Mixet tahdo olla munkaa -kappaleesta, joka oli ilmestyessään vuoden myydyin sinkku, ja vuonna 2017 tuosta kappaleesta Mc Pyhimyksen tekemä remix saavutti yli neljä miljoonaa striimausta verkossa ja siitä saatiin platinalevyn tunnustus Universal Musicilta, Henry kertoo.
Pitkän tauon jälkeen vuonna 2019 bändin keulahahmot Petri Flander ja Jari Salonen saivat ajatukset, että saatettaisiin alkuperäinen kokoonpano  yhteen ja tehtäisiin uutta musiikkia.
– Sävelsin kappaleen kesällä 2019 ja se jäi räppäri Petri Flanderille, laulaja Leni Willmanille ja sanoittaja Jari Saloselle työstettäväksi. Syksyn aikana kappaleeseen muodostui sanoitus ja talven aikana hiottiin räppejä ja lauluja, Henry kertoo
Keväällä 2020 saatiin räpit ja laulut tallennettua, korona hiukan hidasti prosessia kun oli liikkumisrajoituksia ja muut bändin jäsenet sijaitsevat Etelä-Suomessa.
– Netin välityksellä kuitenkin äänimateriaalia saatii siirreltyä ja toukokuussa saatiin viimeisetkin lauluotokset tallennettua täällä Äänekoskella Hietaman kylällä sijaitsevassa Art of Soundin studiossa. Kappale on myös miksattu ja masteroitu Hietamalla ja singlen julkaisusta sekä levityksestä on vastannut Duo records eteläsuomesta.
– Nimi Viidenkympin kriisi on meille bändin jäsenille merkityksellinen kun kaikki olemme 50 vuotta täyttäneet, minä nuorimpana täytin 50 vuotta toukokuussa, ja kappaleen miksaus ja masterointi valmistui juuri minun syntymäpäivänä. Myös useat ysärimusan fanit alkavat jo olla tuossa 50 vuoden iässä, Henrykertoo.
Viidenkympin kriisi oli radion soitetuimpien kappaleiden listalla sijalla 20 viikolla 29-30 ja viikot 31-32 sijoitus on 15.
Musakorneritoimituksessa ollaan taas ja jälleen kerran aivan äimänä.
– Wau! Meillä on valtavan rikas musakulttuuri, ja sitä voisi kutsua Äänekosken ihmeeksi. Kaikenlaista meillä syntyy, huh ja huh, pähkäillään toimituksessa hengästyksen vallassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy