ÄKS

Musakornerissa Duo Terhikki ja Tuulikki: Äänekoski

01.10.2021 18:00 (muokattu 01.10.2021 20:26)
Duo Terhikki ja Tuulikki - heillä oli tasan yksi kappale ohjelmistossaan ja mikäpä muukaan kuin Äänekoski.

Duo Terhikki ja Tuulikki – se oli kolmen keikan ihme! Kaikkien aikojen ensimmäinen keikka kuultiin Äänekosken satavuotisjuhlilla, kun duo marssi onnittelukäynnille kaupungintalolle. 

 

Toinen keikka oli jälleen kaupungintalolla, Kosketuksia -kirjan julkkareissa lähes tasan kymmenen vuotta sitten. Kolmannelle keikalle lähdettiin niin ikään ja mihinkäpä muualle kuin kaupungintalon  valtuustosaliin, yrittäjäjuhliin. Nyt ei kutsua tullut kaupungitalolle, eikä mihinkään, joten laitetaan Äänekoski soimaan ja onnitellaan kotikaupunkia isosti!

Duo Terhikki ja Tuulikki, se muodostui ÄKSän päätoimittajista, siitä ensimmäisestä, Terho Vuorisesta ja tästä nykyisestä, Marjo Tuulikki Steffanssonista. Itse Äänekoski -kappaleen sävel on lähtöisin Neil Youngin kynästä ja Äänekoskea kuvaavat sanat on muotoillut Vuorinen.

Ää-ää-ää-ää-ää-ää-ää-ä-ää, Äänekoski. Siinäpä vasta kertsi, joka jää kerrasta pää-ää-ää-ää-ää-ä-ä-ä-ähän. ”Nelostieltä käännös oikeaan, tulen sieltä, ja sinne palaan taas. Puhun kieltä, jota muut ei osaakaan.” 

Paikalliset tietävät, että Äänekoskella puhutaan äänekoskea, ulkopuolelta tulleet aistivat sen kyllä. Koskelainen on koskelainen vaikka sen sellukattilassa keittäisi ja aurajuustolla kuorruttaisi!

Musakorneriin kappale löytyi vahingossa.

– Etsin Äänekosken 110-vuotisjuhlaviikkoon sopivaista kappaletta onnittelulauluksi, ja hupsista keikkaa: YouTubesta löytyi tällainen taltiointi! Yllätys! Kymmenen vuotta näkyy videolla: kännykkäkamerat ovat kehittyneet kuvanlaadussa ja niin ovat kehittyneet myös itse solistit: kiloja on kehitetty sopusoinnussa harmaiden hiuksien kera, Musakorneritoimituksen kellarissa huomataan.

Annamme korvamatovaroituksen: Varo korvamatoa! Ja onnea, Äänekoski!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy