ÄKS

Musakornerissa Hannu Hovi – Syysserenadi

21.08.2020 18:00 (muokattu 21.08.2020 18:55)

Vielä on kesää jäljellä. Tästä huolimatta laitetaan syysserenadi levylautaselle tahdittamaan viikonlopun meininkejä. 

 

Hannu Hovin (Hannu Hovilaisen) ääni on kuin silkkiä. Vain 46-vuotiaana menehtynyt laulaja on vielä monen hieman iäkkäämmän Musakornerifanin mielessä ja muistoissa. Tuo pehmeä-ääninen laulujen tulkki oli laukaalainen, tarkemmin vatialainen, iskelmälaulaja, joka vaikutti vahvasti  myös Suolahdessa ja lähiseutukunnilla. Olihan hän naimisissa Suolahdessa kampaamoa pitäneen, Mustana Ruusuna tunnetun Kirsti-kaunokaisen kanssa. 

Wikipedia kertoo, kuinka Hovi aloitti Teemu Malisen yhtyeen solistina 18-vuotiaana. Levytysura alkoi vuonna 1955 Westerlundin His Master’s Voice -levymerkille. Tunnetuimpia Westerlundin 23 levytetyistä kappaleesta olivat Sireenien aikaan, Keväinen Venetsia, Lumous ja Mustalaistango. Vuonna 1958 hän levytti Maynie Sirénin kanssa kolme duettoa: Laivani lähdössä on, Syysunelmia  ja Villiruusu. 1960-luvun alussa hän voitti Keski-Suomessa Kivistön työväentalolla itsensä mestari Olavi Virran järjestämän tangokilpailun!

1960-luvun puolivälin jälkeen keikkailua vaikeutti pahentuva  alkoholiongelma. Kylillä kerrotaan, kuinka Hannu  oli musikaalisesti lahjakas, mutta kuitenkin pohjimmiltaan arka: esiintyminen ja levyttäminen pelottivat häntä.

Vuonna 1980 Hovi esiintyi viimeisen kerran julkisuudessa Yleisradiossa suolahtelaissyntyisen Markku Saarisen ohjelmassa Muistatko Hannu Hovin?

– Tämä ääni on aivan huikea! Tulihan vaan mieleen, että Hannulla ja Raulilla tuntuu olevan paljon yhteistä – omintakaisen äänen lisäksi ujous ja ongelmat Aningas Kulkoholin kanssa. Se on niin monen lahjakkaan ja sympaattisen taiteilijan kirous ja kompastus, Musakornerin kellarissa pohditaan.

Huomenna kokoontuu Ravintola Majakassa Nuoruuden Suolahti -ryhmäläisiä. Ehkäpä myös siellä muistellaan laulaja Hannu Hovia?

– Muistutellaan nyt muistelemaan! Vedetään kotiinpäin ja sanotaan, että parempihan tämä on kuin itse Ola.

Nyt hys ja kuunnellaan tarkasti. Pannaan silmät kiinni ja nautitaan, kun 23-vuotias Hannu Hovi  laulaa Camillo Bargonin Syysserenadin. Sanat on suomentanut Kyllikki Solanterä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy