ÄKS

Musakornerissa J. Liekkisen Iltatähti – Pullopostia

28.10.2022 18:00

J. Liekkinen on Liekkisen musikaalisen sisarussarjan Janne. Kysyimme kuulumiset ja Iltatähden alkuräjähdystä.  

 

Pumpun rumpuja paukuttelee Takkisen Vesa ja Ojalan Kimmo seisoksii basson varressa. Itse J. vastaa laulusta että kitaroinnista.

J. Liekkinen ja Iltatähti. Nimen alkuosalle on helppo löytää lähde, mutta entäpä tuo loppu? Onko se Mikko Alatalon vetämästä muinaisesta musiikkiohjelmasta Itatähti vai kenties Tapio Rautavaaran Kulkuri ja iltatähti -kappaleesta?

– Pähkäiltiin nimeä pitkään, ehdotuksia tuli ja päädyttiin monimutkaisen vääntelyn jälkeen tämmöiseen. Vierastin ajatusta, kun se minun nimi haluttiin laittaa etuliitteeksi,mutta nyt olen jo oppinut ajatukseen, Janne  ”Vaatimaton” Liekkinen kertaa nimen syntyhistoriaa. 

Hän kertoo olevansa studiohommissa kömpelö lukuunottamatta kitararaitojen nauhoitusta.

Kankaisen Tomi oli mukana laulattamassa eli sparraamassa ja se oli mulle tosi tärkeä juttu. Lead-laulu on mulle vieras kenttä, onneksi Tomi antoi jeesiä ja lauloi vielä stemmat kaupan päälle.

Iltatähti on tuikkinut kolme ellei jo neljä vuotta, välillä himmeänä nyt kirkkaanpana mutta ihanasti fiilispohjalta.

– Tehdään omia biisejä varsin verkkaiseen tahtiin. Pullopostia on Kilun eli Kimmo Ojalan teksti ja mun sävellys. Ja sitten tuli ja Vesku laittoi biisin aivan palasiksi ja lopputulos on tämmöinen, meidän yhteinen ponnistus.

Iltatähti ei keikkaile – tai ole ainakaan vielä keikkaillut. 

– Treenit on ikuista säätämistä ja keikat myöhään illalla. Me vaan soitetaan soittamisen ilosta. On aivan älyttömän kivaa tehdä kolmistaan ja jokaisella meistä on oma tonttinsa biisien tekemisessä. Ollaan tän projektin aikana oltu nenäkkäin vain pari-kolme kertaa. Tämä on sitä nykyaikaa, kun häslätään kännyköiden välityksellä, Janne kertoo. 

Pistetään Pullopostia kuulolle. Heti ensitahdit tekee vaikutuksen, sillä kuin huomaamatta alkaa villasukka paukuttaa lattiaa.  

– Tässä hajahtaa jo vähän itse Siberia! Pirun hieno biisi, ei voi muuta sanoa. Ja Jiille sellaiset terkut, että Muskorneritoimitus haluaa kuulla lisää kaunista laulua!

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy