ÄKS

Musakornerissa Klassikkoteatterin Cirius Sirkus – Hevoset karkaa

07.08.2020 18:00
Cirius Sirkuksen Hutero, Lady Di Fiona Danmark ja Untamo Palikka toivat kaupunkiin kauan kaivattua sirkushuvia, sen kummemmin lupia kysymättä.

Klassikkoteatterissa pistettiin aivan raviksi, kun teatteriseurue Lasse Forsgren, Mika Lahtinen ja Tiina Oksanen vetivät sirkuskärryjä ympäri kaupunkia. 

 

Kuten jo arvata saattoi lähti esitys loppua kohden sen tuhannen laukalle, kun paikalle saapui itse kaupunginviskaali, Lasse Forsgrenin tulkkaama hahmo, Iiro N. KRP kysymään kaikenmaailman lupien ja käsittelymaksujen perään.

– Kuka on antanut teille luvan heilua täällä pusikossa, peräsi Iiro N. KRP marssiaskelissaan.

Ajankohtainen vaatimus osui ja upposi, ja tämä sai hersyvimmät (lue: hysteerisimmät) naurut ja raikuvimmat aplodit. Mika Lahtisen luoma Untamo Palikka oli kohtauksen säälittävin ja liikuttavin surullisen hahmon ritari, joka kiteytti vallitsevan tilanteen osuvasti:

– Tekisi mieli pistää pillit pussiin ja hanurit hanuriin. Ei tuu mitään, muutan muualle, Untamo sanoi, ja silloin musakorneritoimittajalta valui kyynelkarpalo poskea pitkin ja leukaperin kautta kaulaan saakka.

Ymmärrämme kulttuuriväen tuskan. Ymmärrämme sirkussankareiden väsymyksen kaikkeen, kuin penkitkin on Rantapuistosta poistettu ja kynnyksiä nostettu. Olemme otettuja, että kaikesta huolimatta, vuodesta toiseen saamme kokea näitä huikeita elämyksiä. Kuinka maltammekaan odottaa vuoden päähän! Odotellessa voi selata vaikkapa teatterin ratkihauskaa historiaa.

– Kiitos Klassikkoteatteri! Kiitos, että olemme jo  vuodesta 1998 saaneet nauttia mitä hurmaavimmista ja ennen kaikkea tikarin lailla aikaa viiltävistä esityksistä, yleisö kiitteli.

Sirkus Cirius heitti näytöksiä Taidepuistossa, Torin takusella ja Aavikoksi ristityn entisen Valintalon, entisen Niskasen, entisen seurakuntatalon ja entisen Tokmannin risteyspisteessä. Yleisö löysi mestoille nastasti, sillä kaikkiaan sirkustemppuilua kävi katsomassa noin 300 silmäparia! Kuusi näytöstä saatiin viedä alusta loppuun upeassa säässä, auringon porottaessa mustat pilvimassat pois tiekseen.

– Klassikkoteatteri kiittää, pokkaa, niiaa ja kumartaa, tekee aaltoja ja tuulettaa.

Kuten aina ennenkin, saatiin kuulla aivan uutukaisia lauluesityksiä, sävellyksiä ja sanoituksia eli kappaleita. Musakorneriin valikoitui huikea hevosnäytös, jossa hevoset Runar ja Kyllikki pääsivät näyttämään korskuvia ja tölttääviä taitojaan Tiina Oksasen esittämän parrakkaan naisen, Lady Di Fiona Danmarkin kultaraipan viuhkeessa.

– Upeasti koulutettu ja laulettu! Jos jotain jäin kaipaamaan, niin pohkeen väistöä, mutta ei silläkään oo mitään väliä, vaikka ei sitä hevoiset osanneetkaan, kaksi kertaa eturivin paikalla istunut toimittaja sanoo.

Ja nyt, katseita tännepäin, ihahaa –Hevoset karkaa:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy