ÄKS

Musakornerissa: Kvartti ja Olga Kolari – Keiteleen mainingit

20.11.2020 18:00

Eilinen Liisa -myrsky nostatti sen verran hurjat vaahtopäät ja mainingit , että syytä pysyä teemassa. 

 

Sumiaisista kotoisin oleva Matti Hintikka sai vuonna 1962 mestaripelimanni-arvonimen ja voitti Keiteleen mainingit -kappaleellaan pelimannisävellysten kilpailun. Siviiliammattina Hintikka toimi luotsina, ehkäpä ja kenties Sumiaista ympäröivä vesistö toimi sävellystyön sampona.

Kokoonpano on Tiia Pennasen johtama kansanmusiikkiorkesteri Kvartti, joka harjoittelee Palokan Pelimannitalossa.

– Olen soittanut Kvartissa vuosina 2014-2019, kunnes aikaa ei enää riittänyt viikottaisiin harjoituksiin Pelimannitalossa. Mutta soitetaan aina silloin tällöin yhdessä muun muassa Kaustisella ja muissa tapahtumissa, Hietamalla asuva multi-instrumentalisti Olga Kolari kertoo.

Olga on hidden Äänekoski -somelähettiläänä kiertänyt kanteleensa kanssa ympäri ämpäri Äänekoskea ja koettanut löytää kullekin kyläkunnalle kuuluvan, oman kappaleensa – tai kylällä tehdyn sävelmän. Näitä löytöjä olemme saaneet mielenkiinnolla seurata Olgan somene linkittämien videoiden välityksellä.

Ja nyt, maakrapu istuu tiiviisti viltti niskassaan ja tuijottaa ikkunasta avautuvaa Suojärveä. Keiteleen veroinen se ei ole, mutta näytti sekin mokoma mahtiaan Liisan riehuessa niin että ryskyi.

– Kappaletta kuunnellessa pääsee kyllä tunnelmaan. Kanteleen ääni on kuin laineen liplatus lämpöisenä kesäiltana rantakivikkoon. Kun orkesteri saapuu paikalle, tulee väkisinkin päälle hii.o-hoi tunnelma. Ja ajatus kesästä. Voi kun se tulisi jo äkkiä! Tämä pimeys alkaa olla jo nähty. Kiitos, Olga ja Kvartti, tästä leppoisen keinuvasta fiiliksestä, jonka Keiteleen mainingit jätti jälkeensä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy