ÄKS

Musakornerissa Matti Tuononen – Mahdotonkin mahdollista on

15.04.2022 18:00
Matti Tuononen on paitsi kaupunginjohtaja on hän myös biisintekijä. Kuva: Max Steffansson

Kaupunginjohtajamme Matti Tuonosen ajatuksissa ei ole pelkkää byrokratiaa, taloutta ja päätöksentekoa. Siellä luurailee myös ihanaa romantiikkaa ja rakkautta.

 

Kappale on muistelma Matti Tuonosen elämän onnellisemmasta päivästä. Kappale on myös muistutus siitä, että mahdotonkin on mahdollista.

– Biisi on kertomus hääpäivästäni vuodelta 2009. Tarina on siis tosi. Ajattelin, että kun näinä ankeina aikoina kaikkialta tuutataan huonoja uutisia: koronakurimusta jo pari vuotta ja sen päälle tämän Venäjän raakalaismainen ja raukkamainen hyökkäys Ukrainaan, Matti kertoo.

Vaikka häistä on jo tovi, teki Matti tämän kyseisen biisin vasta näiden keväthankien aikaan.

– Kun ei tahdo enää jaksaa ajatella ainoastaan pahoja asioita, niin lähdin rakentamaan biisiä ikään kuin vastavetona ja -kohtana kaikelle synkkyydelle – teenpäs äärionnellisen biisin! Muistot häistämme palautuivat niin elävinä mieleeni ,ja tunnen kaikkien näiden vuosien jälkeen vaimoani kohtaan yhä samoin. En tätä pystynyt itkemättä laulamaan purkkiin, vaan välillä piti vetää happea oikein huolella, Matti sanoo.

Normaalisti kaupunginjohtajamme biisejä julkaistaan bändin kera, mutta nyt tämä julkaisu tehtiin hänen omissa nimissään.

– Vanhaa Roinaa -bändillemme tämä oli ilmeisesti liian antirock, joten nyt tehtiin näin. Toki bändimme kitaristi ja hyvä ystäväni Taisto Viikeri soitti biisiin kitarat ja Hammondit. Itse soittelin loput instrumentit ja hoidin lauluosuudet.

Musakornerin kellaritoimituksessa ollaan flunssan vuoksi jo valmiiksi varustauduttu nenäliinoilla. Ja kyllähän niitä sitten tarvittiin!

– Kaunis, koskettava, herkkä  ja henkilökohtainen. Kun on tässä vuosien saatossa oppinut tuntemaan Mattia, niin on huomannut, että siellä jykevän ja pikkusen ärhäkkään kuoren alla piilee myös pesunkestävä romantikko.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy