ÄKS

Musakornerissa RUUSULLA – Hipsteri

02.10.2020 18:00 (muokattu 02.10.2020 18:27)
RUUSULLA eli Ulla Honkonen ja Ruusa Kautto tekevät musiikkia ihan itse. Kuva: Jaana Kautto.

RUUSULLA, eli  Ruusa Kautto ja Ulla Honkonen ovat 26-vuotiaat sumiaislähtöiset serkukset Jyväskylästä, jotka tuovat korvakäytävään jäävän tuulahduksen pop-musiikkia.

 

Sumiainen on lähellä sydäntä, sillä suurin osa Ullan ja Ruusan  perheistä ja suvusta asuu siellä myös.
– Meillä on juhlia joissa lauletaan, tanssitaan ja kaikki saavat vapaasti esiintyä, sillä sattuu niin, että  musikaalista porukkaa  tuppaa olemaan  koko perheyhteisö. Keski-Suomen Kotiseutulaulu opittiin ennen kuin opittiin puhua, Ulla kertaa musikaalista historaansa ja mainitsee vielä viulutunnit Ala-Keiteleen Musiikkiopistolta.

Serkukset ovat tehneet aina musiikkia yhdessä ja se on pitänyt heidät läheisinä.

– Tuntuu, että musiikinteko on ollut jonkinlainen avain tähän ystävyyteen myös, pelkkä sukulaisuus ei tee läheiseksi. Kun luottaa toiseen täysillä, pystyy antamaan itsestään paljon ja luovuus kukkii. On myös itsevarmempi fiilis jakaa musiikkia, kun on kaksi ihmistä uskoo omaan ja yhteiseen juttuunsa. Innolla odotamme, että päästään jakamaan meidän lapsuudenvaiheita ja nuoruutta kappaleiden kautta. Osataan vakavan musiikin tekemisen keskellä pitää myös hauskaa ja hullutella, mikä näkyy myös osassa kappaleista, Ulla  ja Ruusa kertovat.

RUUSULLA tekee  itse omat biisinsä sanoitusten ja sävellysten suhteen – jopa sovitustenkin.

– Taustojen tekoon olemme tarvinneet tuottajaa, ja musiikkia on tehtykin muutaman eri tuottajan kanssa. Hipsteriin tuottaja löytyi läheltä, hän kun on Ruusan veli ja minun serkkuni Jaakko Kautto, Ulla kertoo.

Ensimmäinen julkaisu, Hipsteri, pistettiin eetteriin  27. syyskuuta. Biisi  kuvaa nykypäivän, erityisesti milleniaali -syntyisten elämäntapaa ja muotigenreä.

– Haluttiin kertoa rehellisen räiskyvästi, mitä ”hipsteriys” meidän mielestämme tarkoittaa ja sen lisäksi apuna on ollut Google. Rajattiin laulun kertomus sijoittumaan Jyväskylään, joka on ollut vuosia molempien kotikaupunki. Kappaleessa kerrotaan fiktiivisestä hahmosta Villestä,  joka omistaa hipsterin ominaispiirteet. Näitä asioita on hipsterityypeillä havainnoitu ihan ominkin silmin. Ja ollaanhan me aika hipsterimäisiä itsekin.

Villen päällä on Uffilta hankitut ja erikoisesti yhdistellyt vaatteet.  Tämä hipteripoju on viikonlopun viihdetunnelmissa, sillä takin taskusta pullottaa muutama banaani, jotka ovat tietysti Reilun Kaupan tuotteita, ja matkassa mukana kulkee Kreetalta hankittu rescuekoira.

– Kappaleessa on myös ripaus rakkautta ja C-osa pärähtääkin moniulotteisesti ”i love you” hokemina. Idea tähän lauseeseen tulee, kun laulun henkilö päätyy Jyväskylän Yläkaupungin Vakiopaineeseen ja baarin I love you – lampun alla hieman suukotetaan. Biisin lopuksi tulee huudahduksia virkatuista pipoista, yksivaihteisista pyöristä ja diskopallosta keittiössä – haluttiin vielä tuoda hauskasti esille asioita mitä tähän teemaan liittyy. 

Toivotaan että Ville löysi aamulla pyöränsä.

– Ja toivotaan että kaikki Villet ja hipsterimieliset tyypit luukuttaa tätä biisiä ja saa siitä runsaasti iloa, Ulla vinkkaa.

Muskorneritoimituksessa ollaan taas ihan tippa linssissä. Ulla ja Ruusa kun ovat musakorneritoimittajan vanhoja tuttuja, ihan vauvasta asti.

– Awww ja mitä niitä muita nuorisotermejä nyt onkaan! Tässä biisissä ei ole kuin yksi vika: se jää kailottamaan korvakäytävään niin, että unet häiriintyy. Nyt vain pitää malttaa odottaa lisää tulevaksi, sillä tästä on erittäin hyvä jatkaa matkaa, vaikka vähän Vakiopainettakin kauemmaksi, nyyhkyttelee täti-ihminen onnessaan.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy