ÄKS

Musakornerissa Scars of Solitude – If These Walls Could Talk

09.10.2020 18:00
Kuva: J-V Hintikka

Musakornerissa kuulostellaan mitä seinillä on kerrottavana – siinä tapauksessa jos ne osaisivat juoruta, puhua ja paljastaa. 

Scars of Solituden uusimman biisin, If These Walls Could Talkin, tarina juontaa juurensa aina vuoteen 2016 saakka. Luvassa siis pitkään kypsyteltyä kamaa.

– Tämä on ollut mulle henkilökohtaisesti biisinä sellainen lempilapsi ja sen vuoksi tätä en ole päästänyt keskeneräisenä maailmalle. Biisin teksti edustaa mulle itsepärjäämisen kulttuuria ja toisaalta siinä lauletaan myös paljon vaikeudesta luottaa kanssaihmisiin. Toivottavasti tästä myös kuulijat löytävät tarttumakohtia ja omia tulkintoja. Ja vaikka tässä minämuodossa paljon lauletaankin niin tämä ei kuitenkaan ole mikään meikäläisen henkilökohtainen hätähuuto, Tuomo Laulainen kertoo.

Biisin on miksannut bändin luottohenkilöksi nimetty Konsta Vehkala. Masteroinnista vastaa tällä kertaa mies länsinaapurista, nimittäin Jens Bogren.

– Jens on miksannut ja masteroinut monia itselle tärkeitä levyjä, joten oli huikeaa saada hänet tämän biisin tuotantotiimiin mukaan! Rumpujen nauhoituksia lukuun ottamatta ollaan nauhoitettu kaikki itse, mikä onkin osoittautunut meidän bändille hyväksi tavaksi toimia. Rummut nauhoitettiin tuttuun tapaan Juho Kuneliuksen kanssa Damn Sound Studiosilla. Singlen upean kansitaiteen takana on suolahtelaislähtöinen entinen koulukaverini Janne Saarinen.

Ja sitten niihin urheilukyssäreihin: mitä kuuluu, mitä tuntuu, ja onko keikkakalenteri aivan täynnä vai totaalisesti koronan tyhjäämä?

– Tämä vuosi on kaikista metkuistaan huolimatta ollut meille oikeinkin touhukas. Ollaan päästy tekemään muutama hyvä keikka, treenattu paljon ja touhuttu uutta musaa. Ollaan sopeuduttu oikeastaan aika hyvin erityisoloihin, vaikka tulihan se vähän shokkina kun melkein kaikki kevään keikat peruuntui/siirtyi lyhyellä varoajalla. Vuoden loppupuoliskolla ollaan taas päästy soittamaan muutama veto, Trio Niskalaukausta lämpättiin elokuussa Nivalassa ja viime lauantaina keikkailtiin Vantaalla Bar Rock Bearissa. Näillä näkymin vuoden viimeinen keikka on huomenna lauantaina 10.10. Jyväskylän Ilokivessä yhdessä Vornan Atlases:in kanssa. Sen jälkeen on tarkoitus vaipua treenikämpälle ja studiohommiin valmistelemaan uutta EP:tä ensi vuodelle, poikain soittoluolasta vinkataan.

Musakorneritoimituksessa ollaan yhtä mieltä. Kamaa on kannattanut kypsyttää.

– Tämä on kuin pahalle haiseva, mutta ah niin maukas juusto jonka kylkeen on hyvä siemaista aimo kulaus tuhtia viiniä. Kypsymistä on havaittavaissa myös Scars of Solituden saundille ja soitolle: biisi on yhtä aikaa melodinen ja kaunis, harras ja hurja, sellainen,  joka kasvaa isommaksi joka kuuntelukerran jälkeen. Kiitos tästä.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy