ÄKS

Musakornerissa Seppo Närhi: Prinsessa 65 – juhlan kunniaksi, sillä Äänekosken ehtymättömin jukebox täyttää kuusi vuotta!

13.11.2020 18:00
Arkistokuva Seppo Närhistä Painotalon keikalta vuonna 2015.

Onko tosiaankin näin, että  arvoisa, ajantasainen, aina oikeassa oleva Musakorneri on unohtanut laittaa eetteriin sitä lähes kaikkien aikojen, lähes kaikkein eniten soitettuna prinsessalaulua?

 

Unohdukselle löytyy takataskusta erittäin hyvä syy: Seppo Närhi ja Prinsessa 65 on sen verta ilmeinen, ettei läheltä näe kauas, vai miten se nyt meni.

Videotaltionti on ohjelmasta nimeltä Iltatähti. Nuorempi väki saa olla tällä kertaa ihan pihalla, kun ei ole sellaisesta kuullutkaan. Kysykää äideiltä ja iseiltänne, he kyllä muistavat! Prinsessa 65 julkaistiin vuonna 1975 kantrihenkisellä albumilla, jonka nimi on ytimekkään lyhyesti  Närhi. 

Seppo Närhi on kova tekijä kotimaisen musiikin saralla. Äänekoskelta katsottuna erittäin kova.

– Seppo Närhi syntyi Äänekoskella vuonna 1949. Ensimmäinen levytys on Kalmar Unioninkanssa vuodelta 1973. Hittilista laitettiin uusiin kuosiin, kun pari vuotta myöhemmin julkaistiin soololevy Närhi. Tuolta vinyyliltä ja c-kasetilta radiohitiksi nousi Prinsessa 65.Sepon tytär, Laura Närhi jatkaa isänsä viitoittamalla musikaalisella tiellä, lainaamme Musakorneria itseään.

Musakorneritoimituksessa ollaan kiireen valtaamia. Kiirettä tuo yksi jos toinen homma, ehkä hektisin kaikista mahdollisista kiireistä on toimituksen valmistautuminen huomiseen juhlapäivään. Musakorneri täyttää nimittän kuusi vuotta!

– Mikä olisikaan parempaa näin juhlan kunniaksi, kuin Närhin Seppo eli Seppo Närhi muistuttamaan, kuinka Äänekoski on kasvattanut upeita muusikkoja ja  musiikintekijöitä. Musakorneri on pitänyt paikallisen musiikin taitureita tapetilla jokaisena perjantaina jo kuuden vuoden ajan: siitä hyvästä ojennamme itsellemme kulttuuripalkinnon.

Kellaritoimituksessa ollaan taas ihan tippa linssissä.

– Apua, tämä tuli niin äkkiä, kiitos! Haluamme lähettää tämän juuri saamamme kulttuuripalkinnon jokaiselle Musakornerissa esiintyneelle taholle. Te olette palkintonne ansainneet, Musakornerin päätoimittaja kyynelehtii kiitollisena.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy