ÄKS

Musakornerissa Tahrat: Juhlat on peruttu

03.03.2023 18:00
Tahrat -yhtyeen syntyjuuret löytyvät Sumiaisista. Kuva: Tuomo Varjonen 2022.

”Juhlat on peruttu” on voimakas toteamus. Se aa monen innokkaan Musakornerin kuulijan alahuulen väpättämään näin perjantai-iltana.

 

Tästä poiketen Juhlat on peruttu – julkaisu on enemmänkin voimabiisi kahden tulen välillä: pelon ja rohkeuden.

– Tulevat uhkakuvat voivat halvaannuttaa yrittämisen, mutta niiden ääneen sanominen vaatii mielettömän paljon sanojaltaan rohkeutta mennä pelkoja kohti. Välillä on hyvä todeta ”juhlat on peruttu” kuin yrittää epätoivoisesti toistaa samaa epäonnen kaavaa, Tahrat yhtyeen riveistä kerrotaan.

Biisi syntyi taitelijan istumalta melko kivuttomasti.

– Sen kehitystä ideasta demoksi, treenattavasta biisistä studio kappaleeksi on ollu ilo todistaa. Sen matkan ajan Tahrat ovat toteuttaneet itseään ja lopputuloksena oli muutakin kuin huonoja vitsejä: hyvää suoraviivaista suomirockia.

Perustajajäsenet Kalle ja Toni ovat syntyperäisiä sumialaisia ja yhtyeen ensimmäiset kappaleet äänitettiin Sumiaisissa, joiden avulla rekrytoitiin muut jäsenet. Äänekoski on kuntana myös työllistänyt perustajäseniä niin oman yrityksen muodossa kuin palkollisenakin. Molemmat edelleen käyvät Sumiaisissa säveltemässä musiikkia yhtyeelle ja muutoinkn “latailevat” akkujansa tuolla. Bändin virallinen “HQ” on tällä hetkellä Tampereella ja jäsenet asuvat Tampereella, Jyväskylässä sekä Espoossa.

– Bändillä on tarkoitus julkaista säännöllisesti musiikkia vuoden aikana singlejen muodossa Secret Entertainmentin kautta sekä aktivoitu yhä enemmän keikkarintamalla. Tämän vuoden lopussa yhtyeellä on 2-3 uutta singleä julkaistuna ja taskullinen keikkoja heitettynä. Ensi vuonna jatketaan Suomen valloitusta ja pohditaan täyspitkän äänitteen julkaisemista.

Musakornerissa laitetaan nupit korviin ja potikat kaakkoon.

– No mutta tämähän kulkee!

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy