ÄKS

Näin vältät rasvaisen jouluyllätyksen kinkunpaistossa!

20.12.2013 11:01
Joulukinkku on herkkua, mutta rasva täytyy hävittää oikein ikävien yllätysten välttämiseksi.
Jouluun kuuluu tietysti kinkunpaisto. Paistorasvan kanssa kannattaa kuitenkin toimia harkitusti.

 

– Lämpimänä kinkusta irtoava rasva on juoksevaa, ja harvoin tulee mieleen, että jäähtyessään se muuttuu tahmaiseksi ja lopulta jämähtää viemäriputkien sisäpinnalle. Huuhtelukaan ei auta, koska kinkun rasvat liukenevat huonosti veteen. Kylmä vesi jopa nopeuttaa rasvan kovettumista ja samalla viemärin tukkeutumista, asiantuntija Juha-Ville Mäkinen kertoo.

Viemärin tarkoitushan on pesuvesien poisjohtaminen, eikä suinkaan mikään roska-astia. Kinkusta irronneen rasvan kannattaa antaa ensin jäähtyä ja kovettua sopivassa astiassa. Joulukuisilla lämpötiloilla siihen ei kulu kuin pieni hetki parvekkeella tai ulko-oven vieressä. Sen jälkeen hyytynyt rasvaklöntti on helppo siirtää esimerkiksi biojäteastiaan.

Jos viemärisi kuitenkin tukkeutuu, niin parasta on kutsua apuun LVI-alan ammattilainen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy