ÄKS

Niilo Hytönen on Vuoden 2022 konginkankaalainen

02.07.2022 12:51
Niilo Hytönen (vas) on ollut mukana ja apuna niin arjessa kuin juhlassa. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Markku Paananen julisti Vuoden konginkankaalaiseksi Niilo Hytönsen.

Niilo Hytönen on monessa mukana vuosikymmenten ajan. Hän jos kuka ansaitsee Vuoden konginkankaalainen -tittelin!

 

Niilo Hytönen on pitkän päivätyön tehnyt niin politiikassa kuin kaiken maailman talkoissakin. Entisen Työväentalon, nykyisen Kylätalon takana asuva Hytönen on tehyt pyytetöntä talkkarin työtä, jotta 115-vuotias talo on pysynyt kuosissaan.

Konginkankaan kesäpäivien jännittävin ohjelmanumeron on Vuoden konginkankaalaisen julkistus. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Markku Paananen sai kertoa valinnasta monisatapäiselle yleisölle ja Niilo Hytöselle itselleen. Hieman hämillään julkistuksesta ollut Hytönen piti nikukkasanaisen, mutta mieleenpainuvan puheen julkistuksen jälkeen.

– Ollaan haaveiltu omasta kylätalosta ja haettiin ratkaisuja sen eteen. Niilo toimi hyvänä moottorina, että saatiin sellaiset komiteat pöydän ääreen neuvon pitoon, että Kyläyhdistys ottaisi hoteisiinsa ja hoitaakseen työväenyhdistyksen historiallisen talon. Ja niin vaan saatiin hoito-, veto- ja taloudellinen vastuu työväenyhdistykseltä kyläyhdistykselle tässä viime kevään aikana.

Vuoden konginkankaalainen valitaan kyläyhdistyksen toimesta.

– Olet ollut pitkään työväenyhdistyksen ja tämän talon elämässä mukana, mukana myös kunnallispolitiikassa niin valtuustossa kuin hallituksessakin, olet tehnyt timpurin hommia ja pitänyt tämän talon hyvässä kunnossa. Eihän meillä ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin valita sinut Vuoden konginkankaalaiseksi. Tämä on meille suuri kunnia, Paananen lausui.

Niilo Hytönen otti vastaan kunniakirjan, kukkaset ja Konginkangas -pyyhkeen.

– Me ollaan käytännönläheisiä rukkasihmisiä, joten meillä ei ole jakaa pöytästandaaria. Sen vuoksi saat tämän upean pyyhkeen, se on oikea käytännön tuote. Se on korkein ansiomerkki, jonka kyläyhdistys voi lahjoittaa, Paananen veisteli.

Lyhyt kiitospuhe oli kerrassaan liikuttava.

– Kiitos kyläyhdistykselle luottamuksesta. Minä yritän pysyä tämän vuoden hengissä ja virassa, toivottavasti. Se on tällä iällä vähän saappa nähä -hommaa. Parastani yritän, Niilo Hytönen sanoi.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy