ÄKS

Nyt tuli joulumieli: Kesport Niskasen ja ÄKSän joulukeräys onnistui yli odotusten – villasukkiakin hurjat 379 paria!

17.12.2020 12:00
379 villasukkaparia ja paljon muuta tuiki tarpeellista on jaettu oikeisiin osoitteisiin. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille!

Kesport Niskasen ja ÄKSän perinteinen jouluapukeräys, Joulumieli, onnistui jälleen kerran yli odotusten. Vähävaraisille perheille lähti taas valtavan suuri määrä lahjoja ja tarpeellisia talviurheiluvälineitä. 

 

Kolme viikkoa kestänyt keräys tuotti tulosta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Niskasella ja ÄKSässä saatiin vastaanottaa todella hyväkuntoista ja uutta tavaraa  joulun tuomaa painetta helpottamaan. Lahjoitukset toimitettiin tällä kertaa vanhan seurakuntatalon saliin. Isossa tilassa voitiin noudattaa voimassa olevia koronarajoituksia. Lahjoitukset koordinoitiin tarvitsijoille diakonian, kaupungin perhetyön ja neuvolan kautta. 

– Lahjoituksena saatiin aivan uutta ja uudenveroista tavaraa, juuri sellaista, mitä voi sujauttaa lahjapaperin sisään, ja laittaa pukinkonttiin. Ihmiset ovat olleet pyyteettömästi mukana keräyksessä, ja antamisen ilo on aivan hehkunut, kun tavaraa on tuotu toimitukseen. On ollut ilo olla vastaanottamassa ja toivottamassa lahjoittajille joulumieltä  ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffansson kiittelee. 

Erityishuomio kiinnittyi tänä vuonna valtavaan määrään villasukkapareja, joita syntyi ennätysmäärä. 

– 379 villasukkaparia! Nyt on ollut tekemisen meininki jossa mukana lämmin sydän, Steffansson huokaa. 

Lapasia oli kudottu satakunta paria, ja pipoja melkoisen iso ja pehmoinen röykkiö. 

Miina Niskanen kertoo huomanneensa, kuinka antamisen ilo korostuu näin joulun aikaan. 

– Eräs herra tuli liikkeeseen ja kertoi, kuinka häneltä ei löydy kotoa lahjoitettavaa, joten hän halusi ostaa kolmet luistimet, Niskanen kertoo. 

Luistimia, suksia, lasketteluvälineitä ja muuta monensortin harrastamiseen tarvittavaa tuli taas lahjoituksena. 

– Ja tuttuun tapaan teroitimme luistimet, jotta ne voi ottaa heti käyttöön, Niskanen sanoo. 

Moni oli käynyt kaupassa ostamassa lahjoja lahjoitettavaksi. Myös valmiiksi paketoituja lahjoja tuli melkoisen iso määrä. 

Tavarat lajiteltiin omiin osastoihinsa, joten jako kävi vaivattomasti. Nuket, pehmolelut, pelit, kirjat ja urheiluvälineet ja joulukoristeet löysivät oman paikkansa vanhasta seurakuntasalista. 

– On tosi upeaa ja mukavaa kun ihmiset lähtevät mukaan keräykseen. Lahjoituksia jaettiin taas kymmeniin lapsiperheisiin, diakoni Erkki Tourunen kertoo ja kiittelee. 

Diakoniatyötä tekevät tietävät, kuin monessa perheessä lasketaan euroja: ostetaanko lääkkeitä, ruokaa vai lahjoja? 

– Joulun alla menot lisääntyvät, ja on hyvä, jos voimme hellittää taloudellista painetta. Villasukille riittää aina kysyntää, ja varmasti jokaiselle sukkaparille löytyy omistaja, sanoo diakoni Hannele Ranta-Nilkku kiitollisena. 

Lahjoitukset on jaettu ja nyt tulee suuri ja lämmin kiitos lahjoittajille! 

– Ensi vuonna uudestaan, todetaan seurakuntatalolla yhdestä suusta, kun tavarat oli saatu näytteille. 

Tänään torstaina 17.12. ilmestyneeseen ÄKSään joulutervehdyksen laittaneet yritykset ja yhteisöt osallistuivat myös hyvän tekemiseen.

– Lahjoitimme yhdessä ruokalahjakortteja seudun vähävaraisille lapsiperheille ja vanhuksille. Suuri kiitos tästä kuuluu ilmoittajillemme, Marjo Steffansson sanoo.

Talviurheiluvälineille on aina kysyntää.

Pelipöytä oli runsas.

Lahjoituksena saatiin myös aivan uusia tuotteita.

Vastaa

  1. jjffjkr sanoo:

    onko nämä heille jotka käyvät kysymässä diakoni toimistolta apua. kerran itsekin saanut, kerran käynyt kun oli kertakaikkiaan pakkorako. ja voi että tuli hyvä mieli villasukistakin. miellyttävä ihminen siinä antoi ruokalahjakortin ja sukat. jossain muualla sai vaan yrmeää kohtelua,sori. ei auttanu mitkään tositteet että on hätä.

  2. Bullriver sanoo:

    Näin syntyy joulumieli. Kun antaa, saa kaksinverroin. Inhimillisyys, ihmisyys. Sitä ei ole nyt nyt säästelty. Hyvää joulua kaikille!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy