ÄKS

Omakotitonteissa valinnan varaa – tarjonta lisääntyy entisestään

16.03.2021 09:52
Äänekosken kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi esittelee uutta Koillisrannan omakotialuetta, joka odottaa rahoituspäätöstä kunnallistekniikan rakentamiseksi. Ääneniemeen on tulossa useita kymmeniä omakotitontteja, joista 18 on omarantaisia.

Rantatontteja tulossa Ääneniemeen – rakentajille kysyttyjä järvinäkymiä. 

 

Äänekoskella on nyt hyvä tonttitilanne. 

– Kaupungilla on tarjolla noin 150 tonttia omakotirakentajille ja lisää tulee, kun Ääneniemen Koillisrannan uudelle asutusalueelle rakennetaan kunnallistekniikka ja kadut. Ne odottavat rahoituspäätöstä, kertoo Äänekosken kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi.

– Näillä kyllä pärjätään tällä haavaa. Uusia omakotialueiden kaavoja ei ole tällä hetkellä työn alla, hän toteaa.

Nyt tarkistellaan vanhoja kaava-alueita ja tehdään tarvittaessa parannuksia. Yritysalueiden osalta kaavoitus on nyt aktiivisempaa. Marjoniemi on ollut toimessaan nyt puolisen vuotta. Äänekoski on tuttu, sillä hän työskenteli kaavoitusosastolla muutamia vuosia viime vuosikymmenen loppupuolella.

– Tuttuun taloon ja kylään oli parin vuoden tauon jälkeen helppo tulla. Alku on mennyt kokonaiskuvan luomisessa ja tutustumissa. Tavoitteena on panostaa palveluun ja tiedonkulkuun.

Marjoniemi toivoo, että ihmiset ottavat avoimin mielin yhteyttä ja kysyvät asioista.

  Myös kaavoitukseen liittyvät ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita. Rakennetaan kaupunkia yhdessä.

Rantatontteja on tällä hetkellä tarjolla muutamia Äänekoskella Kuhnamon rantaan, Suolahdessa puolenkymmentä ok-tonttia on Suojärvellä ja pari rantapaikkaa löytyy myös Sumiaisissa Kukkoniemestä Keiteleen rannalta. Konginkankaalla ei ole tällä hetkellä rantatontteja.

Marjoniemi kertoo, että ok-tonttien valikoima on Äänekoskella monipuolinen. Omarantaisten lisäksi on runsaasti maisematontteja, joilta avautuu näkymä järvelle.

– Vanhoilla asuma-alueilla on hajatontteja kaikissa Äänekosken päätaajamissa, samoin kylillä. Esimerkiksi Parantalassa on muutama tontti Pyhäjärven tuntumassa. Tarjontaa on niillekin jotka haluavat asua hieman sivummalla maaseudun rauhassa.

Marjoniemi toteaa, että lisäksi on myynnissä yksityisiä tontteja, joita tiedotetaan muun muassa kyläyhdistysten nettisivuilla ja kiinteistövälitysten esittelyissä

– Esimerkiksi Hirvaskankaalla on Nelostien länsipuolella uusi omakotialue, jota markkinoidaan yksityisesti.

Äänekosken päätaajaman tonttitilanne kohentuu merkittävästi, kun Koillisrannan tontit tulevat myyntiin. Keiteleen rannassa tonteista on 18 ja kaiken kaikkiaan uudella kaava-alueella on tontteja useita kymmeniä.

Vastaa

  1. Rolf Nyholm sanoo:

    Kommentti Marjoniemen hyvään tonttitarjontajuttuun. Minulle on tullut useita kyselyjä Ääneniemen tonteista. Näiden tonttienosalta on kysymys Ääneniemen koillisalueesta, ei Äänejärven rantamaisemista. Useat yhteydenottajista ovat luulleet, että Äänejärven rannalle on päätetty rakentaa omakotitontteja. Näinhän ei ole asia. Vaan ilmoitettu tonttitarjonta tulee Ikäänkuin Äänemäen taakse sijoittuvalle alueelle!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy