ÄKS

Omaolo-palvelun käyttöä laajennetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella

13.09.2023 11:58

Omaolon palvelut löytyvät osoitteesta Omaolo.fi ja voit käyttää niitä aina, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua.

 

Omaolo-palvelut kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti. Omaolo-palvelu on kaikkien Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaiden käytössä.  

Ilman tunnistautumista Omaolon oirearviot antavat sinulle arvion hoidon kiireellisyydestä sekä voivat ohjata sinua omahoidossa tai hakeutumaan tarvittavaan hoitoon. Suomi.fi-tunnistautumisen kautta sähköinen oirearvio voi tämän lisäksi antaa sinulle tarpeenmukaisia kuntakohtaisia ohjauksia, voit lähettää oirearvioon syöttämäsi tiedot oman terveysaseman ammattilaiselle tai saatat saada mahdollisuuden varata tarvitsemasi vastaanottoajan sähköisesti. 

Kuntakohtaisia ohjauksia on lisätty laajalti eri oirearvioihin. Verkkosivuillemme on koottu tarkempi listaus, missä oirearvioissa on minkäkin kunnan kuntakohtaisia ohjauksia jo käytössä: Asioi sähköisesti. 

Uusimmat kuntakohtaiset ohjaukset on otettu käyttöön seuraavissa oirearvioissa: 

Äänekoski 

Sähköinen asiointipalvelu tuo joustoa asiointiin

Valtakunnallinen Omaolo-palvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkoasioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta.  

Omaolo-palvelun antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Palvelusta löydät mm. 17 oirearviota, palveluarvioita, terveystarkastuksen sekä useita hyvinvointivalmennuksia.  

Omaolo-palvelun oirearvion antama hoitosuositus voi olla esimerkiksi kiireellinen ohjaus alueen päivystykseen, sähköinen yhteydenotto ammattilaiselle, suora ohjaus esimerkiksi hoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin sähköiseen ajanvaraukseen tai kotona toteutettavat hoito-ohjeet, riippuen aina yksilöllisistä vastauksistasi.  

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy