ÄKS

Opsopankki -hanke luo Äänekoskelle toimintamallin edistämään oppisopimusten laajempaa hyödyntämistä

21.12.2019 08:00

Opsopankki -hankkeen toimintamalli rakentaa alueelle kokonaisiin tutkintoihin johtavia oppisopimuspolkuja.

 

Hanke on ESR -rahoitteinen ja se toteutetaan 1.4.2020 – 31.3.2023. Hankkeeseen palkataan hankkeen alussa hankepäällikkö ja 1.1.2021 alkaen projektityöntekijä.

Yhteistyökumppaneiksi on saatu mukaan paikallisia työnantajia ja työllisyystoimijoita.  Hanke lisää ja monipuolistaa oppisopimusten käyttöä alueella. Tarkoituksena on myös mahdollistaa oppisopimuksen hyödyntäminen koulutusmallina sellaisillekin toimijoille, jotka yksin olisivat liian pieniä, tai kapea-alaisia tarjoamaan oppimisympäristöä kokonaiselle tutkinnolle.

– Hanke on herättänyt kiinnostusta paikallisissa työnantajissa. He tuovat arvokasta työnantajanäkökulmaa oppisopimuspolkujen rakentamiseen. Tavoitteena on luoda Oppisopimuspankki, johon kirjataan eri osatutkintojen mahdolliset suorituspaikat. Näin ollen tutkinnon lisäksi opiskelija saa myös työkokemusta erilaisista työpaikoista, kertoo työvalmennuspäällikkö Riikka Hytönen Äänekosken kaupungin työllisyyspalveluista.

Hankkeeseen haetaan edelleen yhteistyökumppaneita työnantajista, joilla on halu ja mahdollisuus osallistua oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen alueella. Tavoitteena on molemminpuolinen hyöty; opiskelija saa monipuolista kokemusta ja työnantaja saa osaavaa työvoima. Tutkinnon alkuvaiheessa työskennellään kaupungin yksiköissä tai välityömarkkinatoimijoiden palveluksessa, ja tutkinto viedään loppuun avoimilla työmarkkinoilla.

– Äänekoskella on työttömyyttä, mutta samaan aikaan tietyillä aloilla on pulaa osaavista työntekijöistä. Opsopankki -hanke pyrkii ratkaisemaan tätä kohtaanto-ongelmaa alueella, Hytönen toteaa hankkeen tavoitteista.

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/hankepaallikko-267901/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy