Oulussa Kipinä Basket osaavampi korinteossa

08.10.2022 21:01
Kipinän kausi alkoi vahvasti voitolla.

Oulu on kuulunut miesten 1 divisioona A:n vakiokalustoon jo monta vuotta. Juha Valkamaan valmentama joukkue olikin hyvä testi sarjaan nousseelle Kipinälle.

Oulu aloitti ottelun kolmossumalla. Peräti 8 onnistunutta kolmen pisteen heittoa avausjaksolla, vastaavasti Kipinä osui kolme kertaa. Oskari Savolaisen 5 pistettä toi Kipinä Basketin tasoihin 27-27.  Avausneljänneksen päättyessä kotijoukkue oli kolmen pisteen johdossa 30-27.

Toisella neljänneksellä Oulun kolmoset kolisivat korirautoihin. Vieraitten paikkapuolustus pysäytti kotijoukkueen koritehtailun kaaren takaa, 10 pisteen etumatka suli ja Kipinä siirtyi puoliajalle mennessä 47-50 johtoon.

Toinen puoliaika oli Kipinän hallintaa. Kipinä ei enää päästänyt Oulua iholle eikä ohi, piste-ero pysyi muutamassa pisteessä Kipinälle. Kotijoukkueen kolmoset eivät enää uponneet samaan malliin kuin avausjaksolla.

Viimeisellä jaksolla Kipinäkin hyökkäsi hätäisesti kun olisi pitänyt ratkaista peliä, mutta riittihän jännitystä loppuun asti. Kipinälle avauspisteet tulivat lukemin 87-102.

Kentän hallitsija oli Brian Cameron 37/7, 7 syöttöä, heittoprosentit huikeat, kakkoset 6-10, 60%, kolmoset 4-9, 44%, vapaaheitot 13-14, 93%.

– Ottelun alussa meidän puolustusta satutti se, että jätettiin tietoisesti Meewella ja Rainto vapaiksi heittopaikkoihin ja heistä autettiin Oulun vaarallisiin jenkkeihin. Kyseinen kaksikko pääsi rokottamaan kaaren takaa ja siitä nostan käden ylös: valmentajan moka. Kausi on kiva aloittaa voitolla. Parannettavia juttuja löytyy, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kommentoi päävalmentaja Joni Hautsalo.

Eeti Varis ja Sami Salmenkivi vuorollaan painivat hyvin korinalla Oulun vahvaa Bakeria vastaan. Sami Mäntymaan heitto ei uponnut tänään, mutta hän heitti tärkeän kolmosen sisään, kun ottelua ratkaistiin.

Oulu Basketball – Kipinä Basket 87-102  (30-27, 17-23, 23-27, 17-25)

Kipinä: Jimi Romppanen 0/0, Chris Paul 6/3, Brian Cameron 37/7, 7 syöttöä, Sami Salmenkivi 6/6, Oskari Savolainen 7/2, Eeti Varis 2/2, Ar`Mond Davis 32/11, Sami Mäntymaa 12/6.

1. Äänekoski rules sanoo:

Hieno startti kauteen sarjanousijalta ja upea voitto Kipinän historian korkeimmalta sarjatasolta. Oulu hyvä tasoinen joukkue ja Kipinä matkassa kahdeksalla pelaajalla.

2. Bullriver sanoo:

Hyvä loppu Kipinältä, 2 min ennen loppua johto oli vain 5 pinnaa. Nähtävästi jenkkihankinnat onnistuneita.