ÄKS

Paikallista bisnestä paikallisille toimijoille Resiina -ryhmän toiminta-ajatus

06.05.2024 14:45
Resiina V -ryhmän Miina Niskanen, Panu Berg ja Niina Pekkala kertovat, kuinka Resiinan ydin on vinkki.

Resiina on kahdeksan vuotta sitten Jyväskylässä perustettu suosittelupohjainen verkosto, jossa jäsenet auttavat toisiaan menestymään. Vuosi sitten perustettiin ryhmä Saarijärvelle ja nyt myös maaliskuusta alkaen on Äänekoskelle saatu oma Resiina. 

 

Äänekosken alueella toimivan Resiinan johtoryhmään kuuluvat Panu Berg, Niina Pekkala, Maria Kokko ja Miina Niskanen. 

– Tämä on ryhmä, joka päättää muun muassa uusista jäsenistä. Olemme saaneet jo Äänekoskellakin auki vinkkirekisterin: kahdesta tulleesta vinkistä on saatu aikaan jo yksi kauppa, Panu Berg sanoo. 

Resiinan ideana on tuottaa lisää kauppaa ja asiakkaita toisille jäsenille vinkkien avulla. 

– Resiinan ydin on vinkki. Vinkin antaja laittaa itsensä likoon toisen puolesta, ja siksi vinkin antajan pitää tietää, että toinen tekee sen, mikä hänen puolestaan luvataan. Tämä vaatii luottamusta toiseen: kun saat vinkin sinun pitää antaa 110-prosenttisesti parasta palvelua mitä voit antaa. Pidetään korvat auki ja kuunnellaan, mitä muita tarpeita omissa asiakaspiireissä mahdollisesti on, ja tarjotaan niitä ryhmän jäsenille, Panu Berg summaa Resiinan toiminnan kärkeä. 

Vinkeistä ja tehdyistä kaupoista pidetään myös seurantaa. 

– Seuraamme kappalemääriä, emme euroja, sillä meillä on mukana monen kokoisia ja näköisiä yritystä.

Ryhmät kokoontuvat kahden viikon välein yhteiselle aamiaiselle, samalla tutustuen yrittäjäkollegoihin ja verkostoituen. Luottamus on ryhmien tunnussana.

– Luottamus hankitaan sillä, että pidetään se mikä luvataan. Luottamuksen myötä pystymme auttamaan toisiamme suosittelemalla palveluita eli antamalla vinkkejä, Resiina vitosen johtoryhmän puheenjohtaja Panu Berg sanoo.

Jäseneksi liittyvät sitoutuvat toiminnan perusperiaatteisiin, jotka ovat luottamus, laatu, hyvä meininki ja lisää kauppaa kaikille.

Keskiviikkona Willessä kokoontunut Resiina V eli järjestyksessään viides ryhmä sai vieraaksi muista ryhmistä jäseniä sekä mahdollisia uusia jäseniä. 

Toiminta halutaan pitää rentona ilman suurempia raja-aitoja. Resiinan kantava ajatus on monipuolisuus, joka näkyy ryhmien jäsenistössä. Mukaan on saatu monen toimialan yrittäjiä. 

– Meillä ei ole sisäistä kilpailua, ja siksi ryhmissä on yksi jäsen per toimiala ja uusia ryhmiä perustetaan kasvun myötä.  

Resiina -rryhmissä on jo mukana 192 yritystä.

– Toiminta on maksutonta mutta aamiaiset ovat omakustanteisia. Lisää kauppaa kaikille, se on yksi sloganimme ja yrittäjälle se tärkein juttu, Panu Berg muistuttaa. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy