Äänekosken Painotalo muuttui lauantaina kaiken maailman ruokataivaaksi kun Koskelan Setlementin Eloa&Rokkia&Soppaa -tapahtumassa.
Ravintolapäivänä saatiin maistella makuja Karjalasta Afganistaniin sekä Japanista Thaimaaseen – ja paljon siltä väliltä. Monenlaisia makuja sekä makunystyröitä herättävässä tapahtumassa saatiin nauttia ruokakokemusten lisäksi musiikista ja elokuvasta. Amaj&Dostan – niminen bändi, Kiehumispiste-dokumenttielokuva sekä etninen ja kotimainen ruoka houkuttelivat väkeä paikalle sankoin joukoin ja olipa paikalla myös maahanmuuttajille tietoiskua tarjoava piste.
Äänekosken Karjala-seuran naiset Kaija Pulli ja Marja-Liisa Taipale pussittivat viisisataa aitoa karjalanpiirakkaa. ”Ne on voissa kastettu.”
Koskelan kahivipöytään oli katettu sen seitsemän sortin antimet: tiikerikakkua, pannaria, suklaakakkua, pikkuleipiä ja vaikka mitä! Taina Hämäläinen ja Minna Laine houkuttelivat maistamaan.
Thaimaalaiset kevätkääryleet sekä savolainen kalakukko menivät kuin kuumille kiville.
Suolahdessa oleva Tai-Market loihti Painotalolle thaimaalaisen lounaan.
Afganistanilaista ruokaa on Äänekosken korkeudella harvemmin saatavissa. Vaan nytpä sai sitäkin maistaa.
Koskelan tanssin tytöt ovat myös jauhopeukaloita. Rahaa kerättiin tulevaan matkaan Helsingin Oopperatalolle.
Koskelan naiset loihtivat ruishamppareita. Hanna Kemiläinen ja Satu Luukkainen saivat kasata hampurilaisia oikein urakalla.
Almira Pakarinen antoi neuvoja maahanmuuttajille.
Eshaq Ali ja diakoni Katja Nuuhkarinen näyttivät kuinka pampulat on taas hitti ja kuinka valmistuu hiuskoru luonnonmateriaaleista. ”Seurakunnan rooli on tukea yrittäjyyttä. Tuemme ja rohkaisemme eteenpäin ja autamme verkostoitumaan” Nuuhkarinen kertoi.
Aiheeseen liittyy
Susheja! Tekijät voisivat myydä noita useamminkin, näyttävät todella hyviltä.