ÄKS

Palveluntuottajille perustetaan oma vaikuttamistoimielin Keski-Suomen hyvinvointialueelle

02.11.2022 14:20
Palveluntuottajien vaikuttamistoimielin toimii palveluntuottajien väylänä osallistua päätöksentekoon, antaa esimerkiksi lausuntoja kehitysehdotuksia.

Kyseessä on yrittäjille tärkeä foorumi tuoda esiin palvelutuotannon näkökulmia ja olla mukana päätösten valmistelussa. Keski-Suomessa on yli 800 sote-alan yritystä. 

 

Palveluntuottajien vaikuttamistoimielin toimii palveluntuottajien väylänä osallistua päätöksentekoon, antaa esimerkiksi lausuntoja kehitysehdotuksia. Palveluntuottajien vaikuttamiselimen lisäksi perustetaan aihekohtaisia foorumeita toimintojen kehittämiseen. Palveluntuottajien vaikuttamiselimen kokoonpano perustuu laaja-alaisuuteen alueellisesti ja tuottajakohtaisesti.

AKKE-rahoitteinen YrHyvaKS-hanke on valmistellut toimielintä tiiviissä yhteistyössä hyvinvointialueen valmistelijoiden kanssa. Runsasta joukkoa yrittäjiä on kuultu valmistelussa. Tarkoituksena on tuoda yksityisten palveluntuottajien näkökulmaa hyvinvointialueen toimintojen organisoimiseen ja kehittämiseen myös ensi kesänä päättyvän hankkeen jälkeen.

– Tavoite on, että saamme pienten ja isojen palveluntuottajien äänen kuulumaan koko hyvinvointialueen alueelta, sanoo hankkeen vetäjä Veli Puttonen Keski-Suomen Yrittäjistä

Tämän syksyn aikana YrHyvaKS on mukana vaikuttamassa palveluseteleiden päivittämiseen, lähiajan hankintamallien ja -periaatteiden luomisessa, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kehittämisessä, henkilöstön saatavuuden parantamisessa, innovaatioiden edistämisessä sekä hyvinvointialueen menossa olevien hankkeiden kehitystyössä. Tavoitteemme on vuoropuhelu laaja-alaisesti kaikkien toimijoiden kanssa. Kuukausittain järjestetään hyvinvointialueen kanssa yrittäjäfoorumeita, joissa käsitellään ajankohtaisia teemoja.

– Hyvinvointialue aloittaa parin kuukauden päästä. On tärkeää, että vaikuttamistoimielin päätettiin perustaa nyt. Hiomme sen toimintoja ja tavoitteita hyvässä yhteistyössä eri palveluntuottajien sekä hyvinvointialueen viranhaltijoiden ja päättäjien kanssa. Kiitos hyvästä päätöksestä valtuustolle, kommentoi Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Kevään 2023 aikana painopiste tulee olemaan palveluprosessien ja kumppanuuden kehittämisessä.

Hankkeen vetäjänä toimii Veli Puttonen, johon voi olla aktiivisesti yhteydessä kaikesta hyvinvointialueen valmisteluun liittyvästä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy