MTK:n Äänekosken yhdistys järjesti Pellolta pöytään tapahtuman jo toisen kerran. Citymarketin edustalla kävi kova vilinä kun maaseutu oli tuotu keskelle kaupunkia. Arviolta 500 lasta kävi päivän mittaan katsomassa kuinka leipä, liha, maito, vihannekset sekä juurekset päätyvät lautaselle. Samalla päästiin tutustumaan maatilan koneisiin, traktoriin ja puimuriin sekä maatilan eläimiin. Polkutraktorien pyörät savusivat katukiveyksillä lasten ohjauksessa.
Päivän teemana oli ”Paras ruoka tulee läheltä”. Ja näin se juuri on. On tärkeää tietää, mistä ruoka tulee, mitä se sisältää ja mikä mukavampaa jos tuottajakin on täältä Äänekoskelta.
– Suomalaisilla tiloilla tuotettu ruoka on laadukasta, maito tutkitusti maailman parasta ja kanamunat vapaita salmonellasta, valistettiin.
Suomalaisen ruoan alkuperä voidaan jäljittää pellon tarkkuudella, kertoivat MTK:n Äänekosken edustajat. Matti Tiusanen, Markku Hytönen ja Antero Lamminniemi-Puumalainen esitellessään viljalajikkeita.
Maistamaan päästiin maitojuomia sekä ruisleipää. Aistimaan päästiin hipelöimällä jyviä ja katsomalla paikalle tuotuja eläimiä: lampaita, kanoja ja kukkoa.
Lammastilallinen Marko Känsälä antoi näytöksen lampaiden kerinnästä. Tärttämäessä Kivelän tilalla Suomenlampaita kasvattava Känsälä on lampaan kerinnän kymmenkertainen Suomenmestari ja nelinkertainen Pohjoismaiden. Ja kyllä se näpsäkästi kävikin!
Kuusi hyvää syytä valita kotimaista:
- Elintarvikeketju työllistää yli 300 000 suomalaista.
- Tuet ihmisten eläinten ja luonnon hyvinvointia.
- Tietoisuus ruoan alkuperästä.
- Luonnon säästäminen.
- Hyvä maku ja ihanat aromit.
- Voit syödä turvallisella mielellä.