ÄKS

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra Äänekoskella: ”Valitusoikeutta pitäisi kiristää – turhat valitukset ovat työpaikkoihin liittyvien intressien vastaista”

15.10.2022 11:44 (muokattu 15.10.2022 12:55)
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tapasi kansaa sekä paikallisia puoleensa vaikuttajia. Takana vas. Joni Kotilainen, Antti Peltomäki ja Lauri Lax.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra valjasti vaalivankkurit kevään kohti kevään eduskuntavaaleja. Aamuvarhaisella kuulolle saapui puolensataa korvaparia. 

 

Tarkasti politiikkaa seuraavien kannalta katsottuna ajankohtaisia aiheita löytyy useita. Riikka Purra tarttui energiakysymykseen.

– Tässä maassa piisaa ongelmia, kaikki ei suinkaan ole hallituksen syytä, sillä globaali tilanne on sellainen joka päästää häntäänsä Suomeen saakka. Meillä vakavia energiaongelmia ja tuleva talvi tulee olemaan energian saatavuuden ja hinnan suhteen huolettaa tavallisia ihmisiä. Saan joka päivä viestejä ihmisiltä, joiden talous ei kestä kohonneita sähkölaskuja. Monessa kotitaloudessa tulot eivät verojen jälkeen riitä sähkölaskuun.

Purra kysyi mitä Suomi voi tehdä ja vastasi itse samantien ”ei mitään”.

– Kaikkeen on syy jossain muualla ja hallitus on luvannut puuttua asiaa. On tullut erilaisia sähkötukihimmeleitä, ja samaan aikaan ruoan sekä polttonaineiden hinnat ja asuntojen korot ovat korkealla. Tämä on sellainen pommi, jonka vaikutukset voivat olla turmiollisia. Tässä maassa riittää kukkaron kuristajia, Purra sanoi.

Purra sanoi, että asiohin toisenlaiseen kehitykseen voidaan muuttaa Suomen hallituksessa että eduskunnassa.

– Suomen energia- ja ilmastopoliittinen linja vaikuttaa mitä bensa, ruoka ja sähkö maksavat. Arvotammeko niin, että laitamme suomalaisten asiat ensimmäiseksi vai mietimmekö sitä, mikä on suomalaisten osuus globaaleissa hiilidioksidipäästöissä? Pitääkö saunassa käyntiä ja takan polttamista vähentää, pitääkö autoilun olla yhä kalliimpaa tai pitääkö meidän luopua turvetuotannosta, joka on meille hyvä ja ainoa kotimainen, säänkestävä ja varma energiamuoto? Pitääkö meidän olla maailman ykkönen kansalaisten kustannuksella?  Me perussuomalaiset haluamme, että suomalainen tulee omassa kotimaassaan ensin, Purra lausui.

Purra ei usko, että Äänekoski onnistuu tavoitteissaan saavuttaa hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Hän ei halunnut ottaa kantaa ajatukseen, ettei koko Äänekosken alueelle saisi tulla tuulivoimaloita.

– En tunne paikallisia yksityiskohtia, mutta huomautan, että perussuomalaisten vaatimus hiilineutraalista Suomesta on sama kuin Euroopan Unionilla eli vuoteen 2050 mennessä. Suomen valtakunnallinen hiilineutaaliustavoite on tiukempi kuin muilla mailla, ja se luo itsessään jo ongelman. Jos yksittäiset kunnat lähtevät tiukentamaan tavoiteaikoja, voin ennustaa, ettei tule toteutumaan.

Purra muistuttaa, että olemme matkalla kohti energiakriisiä.

– Meillä on pinnalla suurempia asioita kuin tällaiset poliittiset tavoitevuodet. Pitää huolehtia siitä, että Suomessa riittää energia ja että se on kohtuuhintaista. Sellaiset tuotantomuodot, josta ollaan jo haluttu luopua, kuten kivihiilivoimalat, pitää ottaa reservistä uudelleen käyttöön. Onneksi hallitus on peruuttanut turpeen luopumistaistelussaan ja myöntänyt että se tarpeellinen energiamuoto.

Purra oli varsin tietoinen Äänekoskelle tulleista suurista teollisuuden investoinneista. Hän harmittelee, että lähes jokainen iso hanke hidastuu erilaisten valitusten myötä. Äänekoskella odotellaan oikeuden päätöstä liito-oravavalituksesta, jotta päästään rakentamaan uutta tehdasta, jonka työllistämisvaikutukset ovat suuret.

– Valitusoikeutta pitäisi ehdottomasti kiristää. Ei ole mitään liito-oravia vastaan ja arvostan suojelutoimia siellä missä ne ovat välttämättömiä. Kun satojen miljoonien eurojen teollisuusinvestointeja, joka toisi merkittävää verotuloa paikkakunnalle työpaikkojen myötä, jarrutetaan on iso, kallis sekä työllistävä ongelma. Tällainen pitkä ruljanssi on taloudellisesti työpaikkoihin liittyvien intressien vastaista, Purra harmitteli.

Viimeisen kannatusmittauksen mukaan, perussuomalaisten kannatus on ennätyskorkealla, 17,1 prosenttia. Onko vaaliässiä hihassa?

– Jos on, niin en niitä tässä paljasta, Riikka Purra naurahtaa.

”Sinä olet paljon kauniimpi kuin televisiossa”, tämä ja monta muuta positiivista kommenttia sai Purra vastaanottaa kannattajiltaan.

Paikalliset PS-vaikuttajat, kansanedustaja Jouni Kotiaho (oik) sekä vaaleihin ehdokkaiksi lähteviä yhteiskuvassa puolueensa johtajan kanssa. Istuva kansanedustaja Toimi Kankaanniemi ei kertonut vielä jatkoaikeistaan, mutta suolahtelaistaustainen Janne Luoma-aho  (neljäs oikealta) on asettunut ehdokkaaksi kevään vaaleihin.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy