ÄKS

Perussuomalaisten vaaliteltalla: ”Ympäristöministeriön voisi lakkauttaa”

30.03.2023 09:58
Perussuomalaisten ehdokkaat Harri Oksanen, Petra Virtanen, Jouni Kotiaho, Satu Nieminen, Tomi Immonen ja Janne Luoma-aho vaalipäällikkönsä Lauri Virtasen kanssa

Perussuomalaisten vaalityön kalkkiviivat pöllyää jo. Kesäkuussa aloitetun kampanjan aikana on tavattu ihmisiä, kylillä, toreilla ja kauppakeskuksissa. 

 

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin kiertue pysähtyi Äänekosken S-Marketille. Perussuomalaisten äänekoskelaisehdokas Petra Virtanen on tehnyt oman näköistä vaalityötä, sen minkä on vuorotöiltään ennättänyt. 

– Toki olisin mieluusti ollut enemmänkin esillä, mutta kun mulla ei ole niin syvät taskunpohjat, että olisi varaa panostaa, joten kampanjoin töiden ehdoilla, Virtanen naurahtaa. 

Virtanen iloitsee, että päässyt osallistumaan vaalipaneeleihin niin Äänekosken kuin Saarijärvenkin lukioilla.

– Olen ollut mukana aina kun on ennättänyt. 

Virtanen sanoo, että päällimmäinen puheenaihe on kestoaihe eli perusasiat: koulutus ja terveys. 

– Nyt me hifistellään tarvehierarkian ylimmillä portailla, vaikka perustuksemme on mädätetty. Emme voi kiivetä korkealle ilman tervettä kivijalkaa. Mielestäni hyvinvointivaltiossa pitää olla ihan tavalliset valtion perustehtävät kunnossa. Tällä pelillä ei ole. 

Virtanen painottaa koulutuksen merkitystä työllisyydessä ja Suomen pärjäämisessä. 

– Jos maahanmuuttajien kotoutus ei onnistu, niin he eivät opi kieltä, eivätkä saa koulutusta. Siitä seuraa jengirikollisuutta ja tämä on inhimimillinen tragedia. Heikko kotouttaminen tekee inhimillistä haittaa sekä tänne tuleville että meille suomalaisille, Virtanen sanoo. 

Virtanen harmittelee nykymenon tahtia ja somen tuomia haittoja. 

– Ihmisten pitäisi osata olla, mutta kun pitää olla nokkela ja sukkela somessa. Peräänkuulutan luontoyhteyttä. Kouluissa voisi olla oppiaineena läsnäolo ja hengittäminen, Virtanen naurahtaa. 

Kansanedustaja  Jouni Kotiaho myöntää olevansa jännän äärellä. Viime vaaleissa perussuomalaisten listalla piirin toiseksi eniten ääniä saanut pohtii mihin Teuvo Hakkaraisen ja Toimi Kankaannimen äänet päätyvät. 

– Ajattelen, että maalissa vasta jaetaan palkinnot. Toivon, että Teuvon äänestäjät lähtevät liikkeelle, eivätkä jää nukkumaan, Kotiaho sanoo. 

Pekka Kataja on arvellut Hakkaraisen äänisaalista seuraavasti: 

– Äänistä parituhatta oli niitä, jotka koskivat häntä henkilönä ja loput 6000 ääntä olivat puolueen ääniä. Nyt me tapellaan näistä 2000 äänestä. Teuvo on luvannut tukensa Jounille ja muuramelaiselle Heli Räisäselle, Kataja laskee.

Suolahtelaislähtöinen  Janne Luoma-aho on luottavaisilla mielellä. Hän kertoo, kuinka heidän tilaisuuksissaan ihmisiä puhuttava polttoaineen sekä energian hinta. Tai että riittääkö rahat ruokaan vai lääkkeisiin. 

– Nyt me haemme suurimman puolueen asemaa ja pääministerin paikkaa. Leikkauksia on tehtävä, pois lukien koulutus, turvallisuus ja terveydenhuolto. Kaikista hallinnon aloista pitäisi leikata pois. Puolueemme linjauksen mukaan ympäristöministeriö voitaisiin lakkauttaa, Janne Luoma-aho sanoo ja toivoo Suomelle hiilineutraaliutta vasta vuodelle 2050. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy