ÄKS

Pilvi Honka ja Sirpa Martins: Ovet auki kaupunkilaisille 

04.08.2020 16:44
Vaikka Pilvi Honkaa ja Sirpa Martinsia välillä jopa vihastuttaa kaupungin tila-asiat ja kaupunkilaisten huonot kokemukset, niin yleisavaimia ei kuitenkaan olla ottamassa käyttöön. Tähän tulee Suolahtipäivälle nukketeatteriesitys ja aseman vessakin saadaan auki. Ei sitä poliitikot ole sulkeneet, mutta me poliitikot voidaan ne ovet yhdessä avata, kaksikko toteaa.
Kaupunginvaltuutettujen Pilvi Hongan (vihr)  ja Sirpa Martinsin (vas) mielestä Äänekosken kaupungin verkkosivun harhaanjohtava info tilavuokrien ja aluevarausten käsittelymaksusta ja aiheesta käyty keskustelu ovat olleet häkellyttävää seurattavaa.  

– Itseäni periaatteellisella tasolla ärsyttävä asia näyttäytyy niin eri tavoin tulkittuna, että se on tilatyöryhmässä otettava uudelleen tarkasteluun ja sitä on korjattava, Sirpa Martins (vas) toteaa.

– Nostaisin asian myös uudelleen valtuuston ratkaistavaksi, laajempaan arvokeskusteluun.

Arvokeskustelua kaipaa myös Pilvi Honka (vihr).

– Kauan sitten tehty päätös periä maksua yhteisistä tiloista on merkittävä, ja se olisi hyvä puhua selväksi tässäkin valtuustossa. Päätöksien vaikutuksia ja selvennyksiä niihin olisi hyvä yhteisesti käydä läpi, etteivät asiat jää kytemään, Honka murehtii.

Myös osallisuuden teema nousee keskustelussa esiin.

– Äänekosken alueella ei ole liikaa tapahtumia ja niiden järjestäjien työtä pitäisi tukea monin tavoin. Osallisuutta tarvitaan pitämään kaupungin asukkaat asukkaina, tätä kodikasta tunnelmaa tapahtumat vahvasti luovat, Honka tietää.

Tapahtumatuottajana Honka näkee, että tavassa osallistua tapahtumiin on suuri ero silloin, kun tekijät ovat paikkakuntalaisia tai silloin, kun ostetaan tuotteita ulkopuolelta.

– Molempia tarvitaan, mutta rahavirtojen ohjaamisella on tässä merkitystä. Kuinka paljon asukkaat nykyisin voivat vaikuttaa kaupungissa tapahtuvaan, kysyy Honka.

Onko kaupunkistrategiaan kirjattu osallisuus vain kaunis sana? Kenen ja keiden osallisuutta täällä halutaan jollei kaupunkilaisten, Honka ja Martins haastavat.  Pitkän linjan vaikuttajat kokevat, että näistä asioista pitää puhua, koska ne puhuttavat Äänekoskella toistuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy