ÄKS

Pinskuliitto 75 vuotta – Suolahdessa on kesäleireilty jo 50 kesänä

11.07.2020 16:02
Pinskujen ja Nuorten Kotkien Liikkuva luontoleiri -hanke tuli Kangaslammen pinskuleirille pelien ja leikkien muodossa. Riikka Juntunen ja Heidi Tuhkanen kertoivat pinskuille, että liikkuva luontoleiri on ympäristökasvatushanke, jonka puitteissa järjestetään tapahtumia ja tuotetaan teemamateriaalia vuonna 2020.

Yhtäjaksoisesti Suolahden pinskut on järjestänyt kesäleirejä nyt 50 vuotta.

 

Pinskuleirit on aina olleet kansainvälisiä. Punaisen liinan lapset – Kangaslammen kymmenpäiväinen pinskuleiri on juhlaleiri, vaikka poikkeusolot vaikuttavat osallistujamäärään. Ja siihen, että kansainväliset valtuuskunnat jäivät rajojen taakse.

Yhteyttä eri puolille maailmaa pidetään kuitenkin nykytekniikan avulla helposti. Leirille saapui lämmin ja ikävöivä tervehdys Venäjältä, Lahdenpohjan lastenkodista. Viimeiset 10 vuotta on pidetty yhtä leireillen ja toinen toistaan avustaen.

– Monipuolista lapsi- ja varhaisnuorisotoimintaa on järjestetty koko pinskuliiton olemassaolon ajan, ja olisi järjestetty ennen sitäkin, jos olisi annettu järjestää. Pinskuleiri on demokraattinen ja solidaarinen leiri. Leirillä valitaan vaaleilla leirineuvosto, joka laatii yhteiset säännöt. Yhteiskuntapäivänä opitaan yhteiskunnan toimintaa. Maru ja Ninni ovat olleet huolissaan eriarvoisuuden kasvamisesta Suomessa. Erityisen paljon se näkyy monien lapsiperheiden arjessa. Leirillä on sunnuntaina vierailuilta. Lasten vanhemmat ja muutkin kiinnostuneet flunssaoireettomat ovat tervetulleita klo 18.00 alkavaan Kangaslammen legendaariseen pinskuleirin ulkoilmakonserttiin. Muistetaanhan kaikki korona-ajan ohjeet ja pidetään huolta, että pysytään terveinä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy