ÄKS

Poken lukuvuosi alkaa normaalisti lähiopetuksena

07.08.2020 11:09 (muokattu 07.08.2020 15:35)
Kukaan henkilökunnasta eikä opiskelijoista saa tulla kouluun, jos on oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, flunssaa tai vatsaoireita.

 

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken lukukausi alkaa normaalisti lähiopetuksella maanantaina 10. elokuuta kaikissa toimipisteissä Äänekoskella, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Laukaassa.

Pokella on tehty turvaväleihin ja hygieniaan liittyviä tarvittavia järjestelyjä. Esimerkiksi ruokailussa ja liikunnassa ollaan oman ryhmän kanssa. Luokissa istutaan väljemmin ja kädet pestään aina jokaiseen tilaan mennessä sekä kotiin lähtiessä. Maskeja on myös tarvittaessa tarjolla koulun puolesta ja niitä voi käyttää koulussa.

Kukaan henkilökunnasta eikä opiskelijoista saa tulla kouluun, jos on oireita, kuten kuumetta, kurkkukipua, flunssaa tai vatsaoireita. Jos on oireita, kehotetaan menemään THL:n ohjeiden mukaan koronatestiin.

– Teemme kaikki vaadittavat varotoimet oppilaitoksessa, mutta korostan, että jokaisella on vastuu noudattaa myös vapaa-aikana samaa varovaisuutta. Kaikkien on mietittävä, onko tarpeellista mennä suuriin tilaisuuksiin tai onko pakko lähteä ulkomaille. Varotoimien tarkoitus on varmistaa, että pystymme opiskelemaan normaalisti eikä etäopetukseen tarvitse enää siirtyä, johtaja Jouni Kurkela toteaa tiedotteessa.

Toistaiseksi henkilökunta ei tee työmatkoja ulkomaille eivätkä opiskelijat lähde ulkomaille työharjoitteluun. Myös kotimaassa seurataan epidemian kehitystä ja noudatetaan THL:n ohjeita.

– Asia on vakava, mutta toivon, että turhaa paniikkia vältetään. Itse uskon, että mahdolliset lisärajoitukset tulevat olemaan alueellisia eivätkä ne todennäköisesti koske rajuimmin Keski-Suomea, Kurkela sanoo.

Kevään etäopetuksen aiheuttama lisä- ja tukiopetuksen tarve huomioidaan oppilaitoksessa.

Pokelle on palkattu kesän aikana uusia opettajia, ja lisää ollaan palkkaamassa. Lisäksi tällä hetkellä on auki yksi kasvatusohjaajan paikka. Henkilökunnan määrää lisäämällä pystytään antamaan tukea sitä tarvitseville.

Vastaa

  1. Reetta mummu sanoo:

    Vihreille tiedoksi
    Tommi olit rakentamassa lohijokea, Isojoki Liimattala. Kerroit olevan siellä oman lohikannat. Vesi tulisi voimalan rakastetuista rinteiltä sinunkin juomalasiin ja alueen pohjavesi on E1 luokassa. Selonteossa ei puhuta ollenkaan ihmistä ja niitä tulee huomattavasti useammin vastaan kuin kuukkelia. Enhän niitä kyllä tunne, vaikka olisikin tullu. Luulen, että tunneargumenteilla ei täällä pelätä, vaan on sovittamattomista ristiriitoja tuoda iso teollisuuslaitos keskelle kylää ja salaa. Nyt on rakennuskielto prosessin ajan ja miten se edistää uusien asukkaiden saamista kuntaan. Asiat on käsiteltävä avoimesti ja tasapuolisuutta etsien. Yhteinen hyvä on kaikkien hyvä ja puhdas ilmatärkeä. Kuitenkin se vesi, joka on luonnonpuhdistama on myös suojelun arvoinen. Tutustukaa alueen historiaan ja kaikkiin luontoarvoihin, sinisiin ja vihreisiin.
    .

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy