ÄKS

POKEn opiskelijat saavat pian Äänekosken Viiskulman taideteoksen valmiiksi

10.10.2020 06:00
Mallikuva teoksesta.

Äänekosken Viiskulman kiertoliittymän tai­de­teos ”Metsästä nousee kurki” alkaa olla pian valmis metallitöiden osalta.

 

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken kaksi kone- ja tuotantotekniikan kakkosvuoden opiskelijaa valmistaa teosta Piilolan kampuksella. Koronavirus viivästytti työn alkamista ensin viime keväänä ja nyt alkusyksystä, koska opiskelijat olivat etäopetuksessa, mutta nyt opiskelijat Miska Viik, 17 ja Nuutti Rossi, 17, tekevät teosta täyttä vauhtia. Teoksen on suunnitellut Jari Suuronen. Hän toivoi, että Poken opiskelijat toteuttaisivat teoksen.

– Yhtäkkiä välähti, että pyydän nuoria, tulevia metallialan ammattilaisia tekemään tämän kanssani. Poke ja nuoret ovat lähellä sydäntäni, sillä olen myös paikallisessa metallialan neuvottelukunnassa. Lisäksi tarvitsemme Valtralla jatkuvasti uusia metallialan osaajia, joten tätä kauttakin on hyvä tutustua, sanoo Suuronen.

Pokella pyyntö otettiin vastaan innostuneesti.

– Tämä on opiskelijoille hieno oppimisen mahdollisuus, sillä toteutuksessa tarvitaan monenlaisia tekniikoita ja työvaiheita, sanoo kone- ja tuotantotekniikan opettaja Tuomo Kosunen.

Voittajateoksen suunnitellut Jari Suuronen on Äänekosken Taiteilijaseuran jäsen ja töissä Valtran henkilöstöosastolla. Metalli materiaalina on hänelle uusi tuttavuus, mutta kurki lintuna ja sen olemus erityisen tuttu: Suuronen on viettänyt lukemattomat hetket keväisin ja syksyisin mystistä lintua tarkkaillen ja valokuvaten.

– Kurki on valtavan kaunis, uljas ja monimuotoinen lintu ja osan siitä yritin saada pysäytettyä tekemääni teokseen kaartelemaan läpi vuoden. Tämä kurki tykkää Äänekoskesta ja jää kaartelemaan kehittyvän kotikuntansa ylle, Jari Suuronen sanoo.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy