ÄKS

Pop up-ravintola Slava Ukraini sai ihmiset liikkeelle

30.07.2022 15:03
Kävijämäärä yllätti positiivisesti lauantaina järjestetyssä pop up-ravintolassa.

Apua ukrainalaisille pakolaisille Ääneseudulla vapaaehtoisryhmä järjesti lauantaina Äänekoskella vanhan seurakuntatalon tiloissa pop up-ravintolan, jonne useat ukrainalaiset myyjät olivat valmistaneet ruokaa ja leivonnaisia. Äänekoskelle on saapunut noin 300 ukrainalaista, joista viimeisimmät tulivat torstaina 28. heinäkuuta. 

 

Apua ukrainalaisille pakolaisille Ääneseudulla on vapaaehtoisista koostuva noin 30 hengen ryhmä, joka perustettiin ensimmäisten ukrainalaisten saapuessa Ääneseudulle. Ryhmä koostuu erilaisista osaajista ja heidän ryhmästä löytyy esimerkiksi Venäjän kielen tulkkeja. Ryhmän toimintaa helpottaa suora yhteys Hemcare Oy:n vastaanottokeskukseen, jonka avulla tarpeet voidaan kohdentaa juuri oikein. 

Apua ukrainalaisille pakolaisille Ääneseudulla ryhmän jäsen Johanna Arho-Forsblom kertoi pop up-tapahtuman väen paljouden yllättäneen. Jonoa tapahtumassa oli ulos saakka ja ensimmäiset kiinnostuneet kävivät jo 10 aikaan aamulla kyselemässä, joko sisälle pääsee. Ruoat ja leivonnaiset myytiin jo loppuun miltei ensimmäisen tunnin aikana. 

– Suuri osa myyjistä on taitavia kotikokkeja, mutta mukaan mahtuu myös muutama ammattikokki, Arho-Forsblom sanoo. 

Tatjana Grosa on pyörittänyt ravintola yritystä äitinsä kanssa 8 vuoden ajan kotimaassaan, mutta tulevaisuudessa hän haluaisi pidempi aikaisen kiinnostuksen myötä perustaa kauneussalongin. Ravintola oli perheyritys, jossa työskenteli Grosa ja hänen äitinsä, sekä kaksi apulaista. Tilausravintolan palveluihin kuului muun muassa hääjuhlien järjestäminen, ruokalistojen ja reseptien suunnittelu sekä juhlatilaisuuksien koristelu. Koulutukseltaan Grosa on ekonomi, mutta hän on opiskellut myös alkukoulutuksen kauneusalalle Pietarissa, johon hän tarvitsisi Suomessa vahvistuksen, jotta yrityksen perustaminen onnistuisi. 

– Me asumme Äänekoskella pienessä kaksiossa, isoäitini, äitini ja lapseni kanssa. Olen pitänyt paljon Suomesta, suomalaisista ja Äänekoskesta. Minulla on tarkoituksena jäädä Suomeen ja auttaa omalta osaltani Suomea, Grosa kertoo.  

 

Vas. Tatjana Grosa, hänen äitinsä ja isoäitinsä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy