ÄKS

Puunpoistot maanteiden varsilta jatkuvat tänäkin vuonna

14.05.2021 11:03 (muokattu 14.05.2021 11:06)
Arkistokuva

Keski-Suomen ELY-keskuksen alueella toteutettava tienvarsien puunpoisto maanteiden takaluiskista jatkuu uusilla kohteilla. Keski-Suomen ELY-keskuksen alueella toteutettava tienvarsien puunpoisto maanteiden takaluiskista jatkuu uusilla kohteilla. Erityisesti näkyvyyden lisäämisen ja sitä kautta turvallisuuden parantamisen vuoksi toteutettavia kohteita on ympäri Keski-Suomea. Urakat jakautuvat kevääseen ja syksyyn.

 

Puunpoistoa tienvarsilta on harjoitettu Keski-Suomessa jo usean vuoden ajan. Erityisen kustannustehokkaaksi toiminnan tekee se, että poistettu puuaines myydään jatkokäyttöä varten. Saadut kokemukset ovat olleet pääosin hyviä.

– Turvallisuuden lisääntymisen lisäksi tällä on merkitystä tien kulumiseenkin, koska asfaltin päälle jäävä vesi pääsee haihtumaan nopeammin, eikä jää vahingoittamaan tien rakenteita, kiinteistöpäällikkö Markku Karvonen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Puustoa poistetaan vain valtion omistamilta tiealueilta ja rajat merkitään tarkoin ennen työhön ryhtymistä. Jos tiehen rajoittuvan tiluksen maanomistaja haluaa poistattaa urakan yhteydessä esimerkiksi lahopuita välittömästä läheisyydestä omalta puoleltaan, sekin on kuitenkin mahdollista. Nämä asiat käydään läpi maantietoimituksissa ennen urakan käynnistymistä.

Vuoden 2021 kohteet

Kevätkohteiden osalta työt aloitetaan viikolla 20, jolloin puuta poistetaan Längelmäen ja Hallin suunnalla. Töitä jatketaan maaston rajamerkintöjen edistyessä pääosin vähemmän liikennöitävillä teillä muun muassa Konginkankaalla, Laukaassa ja Joutsassa. Elokuussa työt siirtyvät enimmäkseen Hankasalmen suunnalle.

Tarkat kohteet niin kevään kuin loppukesän ja syksyn osalta löytyvät tämän tiedotteen liitetiedostosta. Urakan toteuttaa Keski-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta Teollisuuden Metsäpalvelu Oy.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy