ÄKS

Rajoitukset sai jatkoa: Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ovat edelleen kiellettyjä ja oppilaitokset pidetään suljettuina 15. toukokuuta asti

08.04.2020 12:37 (muokattu 08.04.2020 12:38)
Koulut ja ravintolat pysyvät kiinni ainakin toukokuun 15. päivään saakka.
Aluehallintovirastot tekivät tartuntatautilain mukaiset jatkopäätökset yleisötilaisuuksien kieltämisestä ja oppilaitosten tilojen sulkemisesta.

 

Aluehallintovirastot ovat tehneet 8. huhtikuut kaksi tartuntatautilain mukaista jatkopäätöstä. Toisen päätöksen perusteella kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä.

Toisen päätöksen mukaan koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen tilat on yhä pidettävä suljettuina. Sulkemismääräyksestä huolimatta tiloja voidaan kuitenkin poikkeuksellisesti käyttää opetuksen järjestämiseen

– kaikille esiopetuksen ja perusopetuksen 1-3 vuosiluokkien oppilaille

– oppilaille, jotka ovat saaneet erityisen tuen päätöksen

– oppilaille, jotka kuuluvat pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin

– oppilaille, jotka ovat perusopetukseen valmistavassa opetuksessa.

Tiloja voidaan käyttää myös lähiopetuksessa olevien oppilaiden oppilashuoltoon ja ateriointiin. Lisäksi niitä voidaan käyttää asumispalveluita tarvitsevien vaikeimmin vammaisten opiskelijoiden asumiseen, opetukseen, hoiva- ja muihin palveluihin sekä opiskelijaruokailuun.

Tilojen käyttö on sallittua myös oppimisen tuen, tiettyjen palvelujen ja etuuksien kuten aterioinnin sekä oppilashuollon järjestämiseen etäopetuksessa oleville oppilaille, kunhan huolehditaan tarpeellisista suojaustoimista koronavirusepidemian rajoittamiseksi.

Jos opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä opetusta ja ohjausta ei ole mahdollista toteuttaa muutoin kuin lähiopetuksena, oppilaiden ja opiskelijoiden sekä opetushenkilöstön turvallisuudesta pitää huolehtia tila- ja hygieniajärjestelyin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy