ÄKS

Rautatien soittajat Konginkankaan kyläpäiville

24.06.2024 06:59

Hyvinkäällä Valtion Rautateiden konepajalla vuonna 1958 perustettu Rautatien Soittajat Hyvinkää vierailee Konginkankaalla kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

 

Orkessterin toiminta alkoi jousiorkesterin muodossa, mutta jo 1960-luvun taitteessa toiminta vakiintui puhallinorkesteriksi.

– Nykyisin enää soittokunnan nimi kertoo juuristamme. Soittokunta on jättänyt konepajan taakseen ja soittajisto koostuu nykyisin taitavista eri ikäisistä ja taustaisista harrastajamuusikoista. Harjoituksissa käy aktiivisesti noin 20 soittajaa. Konserttikokoonpanossa meitä on noin 30 soittajaa, soittajien rivistä kerrotaan.

Soittokunnan ohjelmisto on hyvin monipuolinen ja laaja; kevyempää ja vakavampaa ohjelmamusiikkia, viihdemusiikin klassikoita, tanssimusiikkia, joulu- ja kirkkomusiikkia. Esiintymisiä kertyy vuodessa noin parikymmentä. 

Konginkankaan kirkkokonsertin puuhamiehenä on soittokunnan Jyväskylästä kotoisin oleva kapellimestari Hannu Simoinen. Hänellä on kesämökki Konginkankaan Riihilahdessa.

– Olen viettänyt mökillä käytännössä kaikki kesät 1970-luvulta alkaen, lapsena leikkien ja uiden puhtaassa Keiteleessä. Myöhemmin on kesätekemisiin tullut mukaan tietenkin kesämökin erilaiset kunnostustyöt, Simoinen kertoo.

Hannu Simoinen kuuluu Riihilahden kyläyhdistyksen hallitukseen. Kyläyhdistys järjestää erilaisia tilaisuuksia yhteisöllisyyden parantamiseksi ja kehittämiseksi.

– Vuosikymmenten aikana syntyneet ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosuhteet paikallisten asukkaiden kanssa helpottavat konserttiin liittyvien järjestelyiden ja asioiden hoitamista, Simoinen lisää.

– Kapellimestari ja soittokunta solistinaan Mikael Konttinen toivottaa kaikille hyvää kesää ja upeaa konserttikokemusta.

Rautatien soittajat Hyvinkään vaskisekstetti Konginkankaan kesäpäivillä la 29.6. klo 12.15 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy