ÄKS

Ravintolat avasivat ovensa jälleen

19.04.2021 14:41

Kuuden viikon ravintolasulku ohitse, ravintolat vihdoin takaisin auki

 

Bar Hurmoksessa ovet aukesivat kuuden viikon sulkutilan jälkeen tänään 19. huhtikuuta kello 12.00. 

– Tosi mukava päästä takaisin töihin, ei tarvitse miettiä joka aamu, että mitä sitä tekisi, Hurmoksen Joonas Korhonen kertoo. 

Terassia ei koske samat asiakaspaikkarajoitukset, mutta sisätiloissa ihmisten täytyy pysyä omissa seurueissaan ja jokaisella asiakkaalla on oltava istumapaikka pöydän ääressä. Kysymättäkin on selvää, että ravintoloitsijoille, kuten kaikille muillekin on ollut helpompiakin vuosia, mutta tilanteeseen nähden Hurmoksessa ollaan tyytyväisiä siihen, että saadaan pitää ollenkaan auki. Rajoitukset määräävät aukioloajoiksi klo 5-18, josta anniskeluaikaa on klo 9-17. 

Hurmoksella on suunnitelmissa kesälle muuttaa ja laajentaa ruokalistaa, mutta muuhun investointiin ei ole mahdollisuutta tällä hetkellä. 

– Pidetään peukkuja pystyssä ja toivotaan, että rajoitukset hellittäisivät kesään mennessä, Korhonen toivoo. 

Pub Markuksen Jore Sohlman kertoo fiiliksen olevan mukava, kun pääsee takaisin töihin. 

– Tottakai aukioloaika rajoitukset harmittavat, mutta niille me ei mahdeta mitään, Sohlman kertoo. 

Pubissa kaikenlaista korviketta on yritetty miettiä, mutta aika harva ajatuksista on mahdollista toteuttaa. Täytyy siis mennä sillä, mihin kyetään, mutta ainakin ovet saavat taas olla auki. Harmitusta tuo myös se, ettei ohjelmaa tai livemusiikkia pystytä tarjoamaan asiakkaille. Rajoituksista eivät kärsi vain ravintolat, vaan samassa junassa kulkevat esimerkiksi artistit. Sohlman toivoo voimia kaikille!

– Olisi kiva pystyä tarjoamaan artisteille mahdollisuus esiintyä, samalla sekä asiakkaille ja henkilökunnalle saisi tarjottua ohjelmaa piristämään elämää.  Toivotaan, että päästäisiin sellaiseen tilanteeseen, että kesällä ohjelmaa voisi olla vaikka viikottain, Sohlman kertoo. 

Ravintola Keiteleessä ovien avaamisesta oltiin erittäin innoissaan. Ravintoloitsijoilla on aivan huippufiilis. Tyhjäkäynti ja odottaminen ei sovi yrittäjäasenteelle, mutta mahtia, että nyt saatiin ravintola auki ja lounaspöytä takaisin pyörimään. 

– Tänään ensimmäisenä päivänä sulkutilan jälkeen asiakkaita on ollut jo reippaasti ja kaikki olivat erittäin tyytyväisiä siihen, että ovet saatiin taas auki. Asiakkaitakin on harmittanut, ettei syömään ole päässyt, Juha Willman sanoo. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy