ÄKS

RIP Keitelejazz – 34 kertaa järjestetty festivaali taputellaan historiaan

05.03.2020 20:17 (muokattu 06.03.2020 09:23)
Rantapuisto hiljeni Keitelejazzeista. Kolme punaista paljon puhuvaa kirjainta ilmestyi sähkökaapin kylkeen. RIP Keitelejazz - ja kiitos kaikesta!
Keitelejazz – se oli siinä. Äänekoski Jazz ry:n vuosikokous päätti yksimielisesti laittaa yhdistyksen pakettiin. 

 

Kalevi Plattonen oli joulukuussa vuonna 1984 perustamassa Äänekoski Jazz ry:tä. Tänään torstaina, 5. maaliskuuta, reilut 35 vuotta myöhemmin hän toimi puheenjohtajana kokouksessa, jossa päätettiin taputella Äänekoski Jazz ry pois yhdistysrekisteristä. 

Äänekoski Jazzin näkyvin työ on ollut Keitelejazzin järjestäminen. Pöytäkirjan ulkopuolelta katsottuna työ on ollut huikeaa, ja se on näkynyt ja kuulunut kauas ja tuonut Äänekosken maailmankartalle laadukkaan musiikkitapahtuman kautta. Yhdistyksen vuosikokous keräsi Willen yläkerran täyteen väkeä, kun kokouksen esityslistalla oli sääntömääräiset asiat sekä keskustelua Keitelejazzin tulevaisuudesta. 

Vuosikokous päätti, että nykyinen hallitus jatkaa tehtävässään 25. maaliskuuta saakka, jolloin päätetään yhdistyksen lakkauttamisesta. 

– Haikealta tuntuu, mutta ymmärrän hyvin, ettei tältä pohjalta kannata enää jatkaa. Yhdistystä perustaessa, emme voineet edes haaveilla saavamme näin ilmiömäisen hienoja esiintyjiä tällaiselle rupupaikkakunnalle. Olen saanut toiminnan myötä myös erittäin tärkeitä ystäviä, Plattonen lausui. 

Yhdistys päätettiin lopettaa tyylikkäästi.  

– Otetaan perintö talteen, ja tallennetaan kuvat ja muistot tuleville sukupolville, Plattonen sanoi. 

Yhdistyksen edellisen kauden alijäämää katettiin tämän kauden ylijäämällä. Taloudellinen taiteilu kävi johtokunnalle liian raskaaksi kantaa. 

– Vaikka ylijäämää tuli 15 000 euroa, rahat loppuivat silti. Emme päässeet kaupungin kanssa sopimukseen, vaikka hattu kourassa ja nöyrin mielin koetimme saada yhteistyökuviot maaliin. Meistä riippumattomista syistä sopimuksen teko venyi tammikuulle saakka, ja olimme jo aloittaneet kesän 2020 valmistelut, ja edenneet niissä jo aika pitkälle, toiminnanjohtaja Päivi Kaasinen harmittelee. 

Kun yhdistys lopetetaan tilille jää ”muutama roponen”. Vuosikokous päätti antaa varat symbolisena eleenä Ääniä Festivaalille. 

 

Vastaa

 1. Massahysteeria sanoo:

  Rip moti

 2. Marjatta sanoo:

  Hienoa että rahat menevät seuraaville jatkajille vaikkei ihan samat festarit enää olekaan!

 3. Bullriver sanoo:

  Ehkä jotain paljastavaa on siinä, että Plattonen pitää Äänekoskea ”rupupaikkakuntana”. Se on kyllä ”understatement” ja tekee vääryyttä Äänekoskelle. Keitele Jazzin loppuminen on erittäin harmillinen, tapahtuman ansio ja merkitys paljon isompi kuin miltä yhdistyksen tasekirja saa sen näyttämään.

  1. Kiva johtaja meillä sanoo:

   Tuononen jatkakoon jatsi perinteitä mukulakadulla viheltelemällä👌

 4. Sakari sanoo:

  Toivottavasti Jore laittaa jonkun tapahtuman

 5. jännä juttu sanoo:

  #vainäänekoskella
  #myötätuultaelämään

 6. Jani sanoo:

  Kiitokset Plattosen Kaleville kaikista näistä vuosista!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy