ÄKS

Runsaat korona- ja norovirustartunnat haastavat nyt Äänekosken terveyskeskussairaalaa

18.02.2022 13:46

Äänekosken koronajohtoryhmässä tänään 18.2.2022 todettiin, ettei muutosta koronatilanteeseen edellisiin viikkoihin nähden ole tullut. Edelleen ilmaantuvuusluvut huitelevat korkealla, mutta tartuntamäärät ovat tasaantuneet.

 

Tällä hetkellä liikkeellä on myös norovirusta. Runsaan hoitajien ja potilaiden sairastumien vuoksi terveyskeskussairaalaan on asetettu vierailukielto ja potilassulku maanantaihin asti.

– Runsaat sairastumiset aiheuttavat nyt aika paljon toiminnallista haastetta ja potilaita on jouduttu ohjaamaan naapurikuntien vuodeosastoille ja Keski-Suomen keskussairaalaan, ylilääkäri Keijo Lukkarinen kertoo.

Norovirustartuntojen vuoksi myös Arjen tuen Kuntola-osastolle on asetettu vierailukielto ja potilassulku maanantaihin asti.

Äänekosken päiväkeskustoiminta on kuitenkin päästy aloittamaan tauon jälkeen.

Muutenkin rajoituksista pyritään luopumaan ja koronaturvallisia käytäntöjä on erittäin tärkeää edelleen noudattaa. Tällä viikolla Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kumosi kokoontumisrajoitukset, mutta edelleen tapahtumat tulee järjestää koronaturvallisesti. Turvavälipäätös eli pykälä 58d on voimassa sunnuntaihin asti. Ravintolarajoituksia höllennettiin hieman ja rajoitukset poistetaan kokonaan maaliskuun alusta alkaen.

– Nyt epidemia on saavuttanut tason, jossa viruksen leviämistä ei voida enää merkittävästi estää karanteeni- ja eristyspäätöksiä systemaattisesti kaikille antamalla, Lukkarinen kertoo. Tällä viikolla päätettiinkin myös Äänekoskella pääsääntöisesti luopua eristyspäätöksien laatimisesta.

Tällä viikolla eduskunta hyväksyi asetusmuutoksen, jonka mukaan tartuntatautipäivärahaa on mahdollista saada lääkärin todistuksella ja positiivisella virallisella koronatestituloksella.

THL ohjeistaa lieväoireisia tekemään kotipikatestejä ja jäämään omaehtoiseen eristykseen.

Koronarokotusten kysyntä on nyt selkeästi vähentynyt.

– Yksi syy siihen voi olla se, että ihmiset sairastavat nyt laajasti ja koronan sairastaminenhan vastaa yhtä rokotetta, Lukkarinen sanoo.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy