ÄKS

Sään salliessa juhannuskokko roihuaa rantapuistossa – Kahvila-alueen vuokrasopimusta jatkettu

20.06.2024 15:00
Yrittäjä Joonas Korhonen ja kokki Ella Hytönen kertovat, että kesä otti varaslähdön, mutta Café Rantapuisto Äänejärven rannalla pääsi hyvin mukaan vauhtiin. Juhannusaattona poltetaan kokkoa ja lauantaina tanssitaan ihan kaupungin keskustassa.

Café Rantapuistossa valmistaudutaan juhannukseen. 

 

– Kyllähän tässä toiminnassa on tähtäin myös tuleville kesille, sillä kaupungin kanssa on jatkettu kahvila-alueen vuokrasopimusta kymmenellä vuodella, kertoo Äänekosken keskustan tuntumassa Äänejärven rannalla kesäistä kahvilaravintolaa pyörittävä yrittäjä Joonas Korhonen.

Hän toteaa, että Café Rantapuisto ehti mukaan toukokuussa varaslähdon ottaneeseen kesään.

– Toukokuun loppupuolella avattiin ja siitä asti on touhua riittänyt ihan mukavasti. Yksi viikko on ollut vähän viileämpi ja sateinenkin, mutta katetut terassitilat antavat suojaa sadesäällä.

Kesän mittaan on luvassa myös ohjelmaa, muun muassa trubaduurivierailuja.

Juhannusaattona on tarkoitus polttaa rantamaisemassa juhannuskokko ihan kaupungin ydinkeskustassa.

– Kiinteistöhuolto toimittaa kokkotarpeet ja VPK hoitaa sytytyksen sekä valvonnan. Jos alueellinen varoitustilanne sallii, juhannustuli syttyy kello 19.00. Paha rankkasadekin voi muuttaa suunnitelmia, mutta pienestä sateesta ei välitetä, Korhonen lupaa ja kertoo, että lauantaina tempaistaan kahvilalla sitten alkuillasta juhannustanssit, joissa kansaa pyörittää paikallinen Sysiässä-tanssiorkesteri.

Rantakahvilan maine on Korhosen mukaan kiirinyt jo kauemmaksikin.

– Meillä käy ruoka-asiakkaita matkankin päästä, kun sana on levinnyt. Kanatoast ja Burgertoast maistuvat. Myös Keiteleen veneilijöitä pistäytyy tänne Äänejärvelle asti, kun ovat saaneet vinkin keskustan vieraslaiturista, kaupoista ja kahvilasta, Korhonen toteaa ja lisää, että mukavassa maisemassa paikallinen väki pistäytyy myös ihan vaan kahvilla ja jäätelöllä taikka oluella ja siiderillä.

– Täällä rannassa on vilskettä myös uimarannalla mattopyykkipaikalla. Lisää vilskettä tuo uusi leikkipuisto, kunhan se vain saadaan pian avatuksi. Harvalla kaupungilla on tällaista rantapaikkaa ihan ydinkeskustassa, yrittäjä hehkuttaa.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy