ÄKS

Sähköpyörät kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön veloituksetta

07.07.2021 14:45

Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hanke on hankkinut sähköpyöriä Äänekoskelle yleiseen käyttöön.

 

Kaupunkilaiset voivat lainata pyöriä Ravintola Majakasta ja hotellien asukkaat voivat tutustua kaupunkiin Hotelli Hirvestä ja Hotelli Äänekoskesta löytyvien sähköpyörien avulla.  Sähköpyörän saa veloituksetta käyttöön täyttämällä paikan päällä vuokrausta varten tehdyn lomakkeen. Sähköpyörät ovat olleet todella suosittuja viime vuosina ja niiden käyttö on lisääntynyt valtavasti. Sähköpyörien ensimmäinen lainauskokeilu ajoittuu heinäkuun alusta elokuun puoliväliin, jonka jälkeen tarkastellaan kaupunkipyörien käytön määrää ja käyttötarvetta.

Sähköpyörien hankinnasta vastannut projektipäällikkö Sirpa Kortelainen kommentoi pyörien hankkimista näin.

– Tarkoitus on selvittää kaupunkipyörien tarvetta ja sitä millaista käyttöä niillä on. Tämän kokeilun jälkeen palvelua on tarkoitus kehittää paremmaksi, kun tarpeesta tiedetään enemmän.

– Sähköpyörä on tervetullut lisä hotellin palveluihin. Asiakkaat ovat aiemmin kyselleet hotellilta pyöriä lainaan tai mahdollisuutta pyörien vuokraamiseen kaupungin alueella. Sähköpyörät vastaavat kysyntään yli odotusten kertoo Raija Heinänen Hotelli Hirvestä hymyillen.

Äänekoskella on paljon nähtävää varsinkin näin kesäisin ja sähköpyörällä on miellyttävä liikkua vähän pidempiäkin matkoja.

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Aivan erinomainen idea. Sähköpyörät ovat todella suosittuja, eikä suotta. Kannattaisi laatia myös pyöräilykarttoja, Ääneseudulle helppo laatia useampiakin kiinnostavia pyöräilyreittejä.

  2. JM sanoo:

    Äänekosken ja Suolahden välinen kevyenliikenteen väylä pitäisi päällystää uudelleen ensitilassa. Ihmettelen sen huonoa kuntoa joka kerta sitä ajaessa. Jos halutaan lisätä työmatka- ja muuta pyöräilyä niin kunnollinen väylä on lähtökohta. Aivan varmasti pyöräily lisääntyisi ja hyvinvointi samalla.

  3. Äki sanoo:

    Ai asukkaille ei Äänekosken taajamaan pyöriä… Cafe Rantapuistoon?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy