ÄKS

Sairaala Novaan avataan uusi nuorisopsykiatrian akuuttiosasto

29.03.2023 10:29
Arkistokuva.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle Sairaala Novaan avataan 3.4.2023 uusi Nuorisopsykiatrian akuuttiosasto. Tässä yhteydessä nykyinen Nuorisopsykiatrian osasto nimetään Nuorisopsykiatrian kriisiosastoksi.

 

Jatkossa Nuorisopsykiatrian kriisiosasto tarjoaa ensivasteen nuoren vakavaan oireiluun.  Akuuttiosastolla tullaan keskittymään toiminnallisuuden sekä toimintakyvyn tukemiseen. Nuorisopsykiatrian kriisiosasto toimii ympärivuorokautisesti. Akuuttiosasto on puolestaan viikko-osasto, jossa nuoret ovat maanantaista perjantaihin ja viikonlopun he viettävät oman perheensä tai läheistensä kanssa.

Molemmilla osastoilla hoidetaan 13–17-vuotiaita nuoria, joiden kohdalla epäillään vakavia mielenterveydenhäiriöitä sekä toimintakyvyn laskua. Sellaisia ovat esimerkiksi psykoosi, vakava mielialahäiriö, syömishäiriö tai vaikea ahdistuneisuushäiriö. Osastohoitoon tullaan aina lääkärin lähetteellä.

Akuuttiosastolla jokaiselle nuorelle tehdään henkilökohtainen hoitosuunnitelma hoitotiimin, nuoren itsensä ja hänen perheensä tai läheisensä kanssa. Hoitosuunnitelmassa määritellään muun muassa hoidon tavoitteet, hoitomuodot, hoitoaika ja jatkohoidon tarve. Hoidon kannalta on tärkeää, että nuoren lisäksi hoitoon sitoutuu myös hänen perheensä tai läheisensä.

Hoidollinen työskentely akuuttiosastolla perustuu omahoitajuuteen. Omahoitajat toimivat osana moniammatillista tiimiä, joka suunnittelee ja toteuttaa nuoren hoitoa yhdessä tämän perheen ja läheistensä kanssa. Tiivis perhetyö on hoidon keskiössä. Yhteisöllisyys ja erilainen ryhmätoiminta ovat osa nuoren osastohoitoa. Toiminnallisuuteen ja päivittäisten taitojen harjoitteluun panostetaan päivittäin. Hoidollinen työskentely perustuu dialektiseen käyttäytymisterapiaan, jossa painotetaan erityisesti taitovalmennusta ja taitojen oppimisen merkitystä. Hoidon aikana peruskouluikäiset käyvät sairaalakoulua osana

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy