ÄKS

Senaatintorilla yli 13 000 ammattiliittojen ja kansalaisjärjestejljen aktiivia osoitti mieltään hallituksen työmarkkinapolitiikkaa vastaan – mukana joukko äänekoskelaisia

01.02.2024 18:25 (muokattu 01.02.2024 18:42)

STOP nyt! – hallituksen työmarkkinapoliittisia uudistuksia vastustava mielenosoitus täytti Senaatintorin Helsingissä. Mukana oli myös iso joukko äänekoskelaisia. 

 

Keski-Suomesta SAK: n mielenosoitukseen lähdettiin kahdeksalla bussilla, joista äänekoskelaiset täytti kolme.

Seppo Ruotsalainen tuumii reissua taukopaikalla kahvikupillisen äärellä.

– Vuonna .2017 oltiin Senaatintorilla vastustamassa Juha Sipilän hallitusta ja Kiky-sopimusta, ja nyt ollaan vastustamassa Petteri Orpon ja Riikka Purran heikennyksiä työmarkkinatilanteeseen, Ruotsalainen sanoo.

– Tärkeän asian äärelle ollaan menossa hyvällä fiiliksellä, menomatkalla voi aistia kuinka merkittävistä asioista on kyse, jatkaa Ruotsalainen. Paluumatkan fiilikset hän kiteyttää ajatukset näin:

– Huikea reissu, ei jäänyt epäselvää, mitä mieltä oltiin hallituksen linjauksista.

Sirpa Martins hyppäsi miekkariporukoiden mukana aamukuudelta Suolahdesta startanneeseen bussiin.

– Mielessäni on  selkeä näkymä siitä, että  jos näitä hallituksen esittämiä uudistuksen irvikuvia ei nyt pystytä pysäyttämään, taantuu Suomen kehitys yli sadan vuoden takaiselle ajalle ja siitä kärsivät mittavasti suomalaisten hyvinvointi,  tulevat sukupolvet mukaan lukien. Tällaisilla uudistuksilla  loukataan räikeästi suomalaisen työtätekevän ihmis- ja perusoikeuksia, Sirpa Martins sanoo.

– ±±±

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Elämme kummallisia aikoja. Kaikki varmasti ymmärtää että julkisentalouden alijäämä on kestämätön. Uudistuksia/sopeutuksia tarvitaan. Mutta, emme ole sanelu- vaan sopimisyhteiskunta. Puhaltaa vielä istuva presidentti pelin poikki? Ja riitapukarit samaan pöytään neuvottelemaan.

  2. 1918 never forget sanoo:

    Ja varmasti Internationaali siellä riemu rinnoin aatteen palossa raikasi 😉

  3. Pekune sanoo:

    Poliittiset lakot, mitä nyt harrastetaan, vie Suomea kohti anarkismia. Siihen ay-liike on vienyt kautta aikojen. Nykyisen laman aikana se vain on myrkkyä taloudelle, työllisyydelle ja kaikille kansalaisille. Suomessa on tänä päivänä maailman lyhyin tai lyhyimpiä työaikoja eikä elintasomme ole maailman huonoimpia. Miten nämä lakot oikeusvaltio Suomessa vielä voivat parantaa olojamme, kun olemme olleet vuosikausia talouslamassa eli talous ei ole kasvanut. Työvoimapulaa esiintyy ja samaan aikaan työttömyyttä. Työhön pitäisi kaikkien kynnellä kykenevien ryhtyä. Mutta kun useimmilla asiat ovat jo niin hyvin, ettei kannata tehdä töitä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy