ÄKS

Seppo Ruotsalaisen vaalikahvilassa: ”Ei leikkausten kärki edellä”

30.03.2023 10:12
Kansanedustaja Riitta Mäkinen kävi Seppo Ruotsalaisen vaalikahvilassa, Torikadulla. 

Seppo Ruotsalaisen vaalikahvilassa on keitetty monet kahvit, ja pohdittu, että nyt on tulossa tärkeät vaalit. Viime viikolla vieraaksi saapui kansanedustaja Riitta Mäkinen. 

 

Valtion velka puhuttaa myös Torikadulla sijaitsevassa vaalikahvilassa. 

– Monet tuntuvat unohtavan sen tosiasian, että myös kovaan ääneen kritisoivat oppoisitiOpuolueet ovat olleet hyväksymässä velanoton. Nyt aiheesta räkytetään aiheetta, ottaen huomioon minkälainen kulunut hallituskausi on ollut: sitä on sotkenut pandemia, Ukrainassa päällä oleva sotatila ja energiakriisi, Seppo Ruotsalainen sanoo. 

Ruotsalainen nostaa esiin 90-luvun ja sen, kuinka Suomi velkaantui Esko Ahon hallituksen aikaan. – Suomeen iski ennennäkemättömän raju lama. Valtion tulot romahtivat ja varat eivät enää riittäneet menojen kattamiseen. On sitä velkaa ennenkin otettu ja siitä on selvitty, Ruotsalainen sanoo. 

Ruotsalainen vertaa vaalikampanjaansa neljän vuoden takaiseen. Pöhinää riittää siinä missä huoltakin. 

– Ihmiset ovat liikkeellä todella kiinnostuneena. Halutaan jutella ja ollaan aidosti huolissaan tulevaisuudesta. Olen pitänyt omassa kampanjassani ääntä, kuinka mahdollinen porvarihallitus tulisi kohtelemaan työikäisiä ihmisiä. Duunariehdokkaana asia on lähellä sydäntä. Jos Kokoomuksen esittämää ansiosidonnaista päivärahaa aletaan pudottaa, se leikkaa tuloja melkoisesti 200 päivän jälkeen. 

Kansanedustaja Riitta Mäkinen vieraili Seppo Ruotsalaisen vaalikahvilassa, Torikadulla. Mäkinen sanoi, että huhtikuun vaaleissa on kyse on arvovaaleista.

– Näitä vaaleja käydään levottomassa ilmapiirissä, taustalla on kriisit ja käynnissä oleva sota. Se tuo ihmisille turvattomuutta, joka heijastuu käytävään vaalikeskusteluun sekä äänestäjien ajattelumaailmaan. 

Mäkinen näkee keskusteluissa elementtejä yleisestä hämmennyksestä.

– Ihmisten hätää käytetään poliittisissa keskusteluissa keppihevosena. Ikävä kyllä kuulee puhetta, jolla ruokitaan ihmisten huolta sen sijaan, että laitettaisi paukkuja siihen, miten mentäisi yhdessä eteenpäin. Tämä tuo repivyyttä julkiseen keskusteluun. 

Mäkinen toivoo, että riitaisa ja repivä keskustelu ei vie äänestäjien luottamusta politiikkaan ja sen tekoon. 

– Olen ollut huolissani jo pitkää, miltä keskustelu kuulostaa kansalaisten korviin ja miltä meno vaikuttaa. Hahmottaako kansalaiset mitä lainsäädäntö- ja kansanedustajan työ on, kun jatkuvasti ollaan julkisuudessa napit vastakkain. Valtaosa työssä käytävä keskustelu on asiallista, mutta julkisuuteen näkyy se toinen puoli, Mäkinen harmittelee. 

Kokoomus tavoittelee mittavia 6 miljardin euron leikkauksia. Demarit tyrmäävät aikeet. 

– Jos mietitään mitä se käytännössä tarkoittaa, se kohdistuu kuntien valtionavun leikkauksiin ja sitä kautta koulutukseen sekä palveluihin. Jos puhutaan miljardien leikkauksista hyvinvointialuelille, se tarkoittaa palveluiden supistamista ja henkilöstön irtisanomisia. Meillä ei ole käytössä vipua, jota kääntämällä saataisin tällaiset Kokoomuksen ajamat leikkaukset, joka ei muka koskettaisi ketään. Me demarit haluamme säilyttää hyvintivaltion palveluineen ja turvata julkisen talouden pohjan, Mäkinen sanoo. 

Mäkinen ja Ruotsalainen toivovat, että Äänekoskella jalkaudutaan uurnille. 

– Omaa ääntä ei pidä jättää käyttämättä, sillä silloin se menee vastaan ajattelijan laariin. Jos jättää äänen käyttämättä, sen käyttää joku muu. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy