ÄKS

Seppo Ruotsalaisen vaalikampanjan avausta väritti yllätyksenä tullut PAMin lakon siirtyminen: ”Pistetään palkkapyyntiin vielä satanen lisää”

02.02.2023 19:04
PAMin toiminnanjohtaja Heidi Lehikoinen Äänekosken Painotalolla Keski-Suomen piirin Sosiaalidemokraattien puheenjotataja Jarno Kemiläisen tentattavana.

Lakkokiireiltään paneeliin lupautunut Riku Aalto ei päässyt Äänekosken Painotalolla järjestettyyn tilaisuuteen. Hänen sijalleen tullut PAMin toiminnanjohtaja Heidi Lehikoinen joutui myös jättämään paneelipaikkansa yllättäen siirretyn lakon vuoksi. 

 

PAMin toiminnanjohtaja Heidi Lehikoinen oli silmin nähden pöyristynyt tiedosta, kuinka työministeri Tuula Haatainen on siirtänyt kaupan logistiikan ensimmäisen lakkoaallon valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran esityksestä.

6.–9. helmikuuta ilmoitetut varastojen lakot siirtyvät kahdella viikolla eteenpäin. Lakkojen siirtoa valtakunnansovittelija perusteli huoltovarmuuden ja heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten ruokahuollon turvaamisella. 

– Hetki sitten valtakunnansovittelija on pyytänyt siirtämään ensi viikon maanantaille kaavaillun lakon siirtämisestä. Kun sovittelija ja työministeriö päätyy siirtämään lakkoja on mielestämme pöyristyttävää ja täysin käsittämätöntä, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen kertoo, että kaupan alan työntekijät ovat jo varautuneet parin viikon lakkoon.

– Meidän pyynti on ollut 200 euron palkankorotus, eikä sitä ei ole kuulunut, sillä Kaupan liiton kanssa ei ole päästy edes sille tasolle keskustelemaan. He ovat sanoneet katsovansa Teollisuuden ratkaisut, ennen kuin lähtevät keskustelemaan palkoista. Meidän työntekijät ovat nyt niin tärkeitä, että ministeri siirtää lakon, niin täytyy sanoa, että meidän pyynti on tainnut olla liian matala. Laitetaan seuraavaksi pyynnöksi 300 euroa! Mielestäni lakko-oikeuden rajoittaminen valtion taholta on tuomittavaa. Periksi ei anneta ja nyt pitää ryhtyä miettimään mitä meidän pitäisi tehdä, jotta saadaan edistettyä työehtoja. Toivon tasapuolista neuvottelukulttuuria takaisin. Sanattomaksi vetää, Lehikoinen puuskahti.

Toimittaja Steffansson heitti ilmaan kysymyksen demareiden vaalitenttiin osallistuville ay-pomoille: Työministerin salkku on sosialidemokraateilla, joten kysymys kuuluu: purivatko omat koirat? Vastauksen antoi Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala. 

– Työministerin täytyy tehdä ratkaisut siitä näkökulmasta mikä on hänelle perusteltu. Täytyy sanoa, että ratkaisu yllätti minut, Vanhala sanoi.

Kansanedustajaehdokas Seppo Ruotsalainen komppasi Vanhasta:

– Lakosta ilmoitettiin kaksi viikkoa ennen sen alkamista, joten kyllä tämä minuakin ihmetyttää, Ruotsalainen sanoi.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy