ÄKS

Seurakuntaväki valmistautuu marraskuun vaaleihin: ”Kirkkovaltuuston tulisi olla seurakunnan näköinen”

09.08.2022 15:49

Marraskuussa järjestettävät seurakuntavaalit kutsuvat äänestäjiä ja ehdokkaita. Seurakuntaväki on valmistautunut vaaleihin huolella. 

 

Pian alkaa ehdokasasettelun viimeinen kuukausi mutta taustalla on tehty jo töitä keväästä saakka. Seurakuntaväki tavoittelee listalleen ehdokkaita entiseen malliin. Viime vaaleissa Seurakuntaväen listalla ehdolle asettautui 31 ehdokasta. 

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan seurakunnan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Tärkeänä tehtävänä on myös taloudesta päättäminen. Ehdokkaaksi pääsee seurakunnan jäsen, joka on viimeistään 20. marraskuuta täyttänyt 18 vuotta. 

– Seurakuntavaaleissa valitut edustajat pääsevät vaikuttamaan seurakuntamme tulevaisuuteen sekä toimintaan, Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja kunnallisjärjestönsä nimeämä vaalipäällikkö Henna Penttinen sanoo. 

Penttinen toivoo, että seurakunnan toimintaan voi tulla mukaan ihan kaikki ja että toimintaa pitäisi järjestää matalan kynnyksen periaatetta noudattaen.

– Seurakuntavaalien teemana on: Olet uskottu, toivottu ja rakastettu. Tämä on hyvä ja ajankohtainen teema jolla toivon olevan voimaa myös kirkon uudistumiseen. Toivon myös, että seurakunnanssa uskallettaisi kokeilla uutta ja verkottua paremmin eri yhdistysten ja toimijoiden kanssa, Penttinen sanoo. 

Seurakuntaväen tavoitteena on saada ehdokkaita kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta.

– Että saisimme sellaisen kirkkovaltuuston ja -neuvoston joka edustaisi mahdollisimman hyvin seurakuntaamme. Että se olisi seurakuntamme näköinen, Penttinen sanoo. 

Valittujen ehdokkaiden kausi alkaa 1.1.2023.

Seurakuntavaalien päivämäärät

– 15.9. ehdokasasettelu päättyy

– 8.-12.11. ennakkoäänestys

– 20.11. varsinainen vaalipäivä

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy