ÄKS

Sirpa Martinsin vaalikahvilassa on syöty keittolounasta, saatu apua sekä kuultu kulttuuria

30.03.2023 10:16
Vasemmistoliiton Sirpa Martins on tarjonnut sunnuntailounaan jo monena pyhäpäivänä. Tarjolla on ollut myös kulttuuria, keskustelua ja apua. 

Vasemmistoliiton ehdokas Sirpa Martinsin vaalikahvilassa on keitetty keittoa isoilla kattiloilla. Sunnuntaiset soppalounailla on nautittu myös kahvista, keskustelusta, kulttuurista ja asiantuntija-avusta. 

 

Sirpa Martins kutsuu tukijoukkojaan dream teamiksi, jolta ei ideat lopu. 

– Minä teen mitä käsketään, sillä heiltä saan hienoja havaintoja ja näkemyksiä vaalityöhön, sanoo Martins ja kauhaisee lohikeittokattilasta kauhallisen soppaa sattumineen. 

Kansantalon vaalikahvilan tarjonta vaihdettiin lennossa lohisoppaan – yleisön pyynnöstä. 

– Mutta kyllä siitä perunavellistäkin tykättiin, Martins naurahtaa. 

Vaalitiimissä on kaksi sosionomeja ja opettajia, joten monenlaista apua ja hakemusta on saatu täyttää rautaisella asiantuntemuksella. 

– Byrokratia on usein hyvin vaikeaselkoista, joten kyllä apua kaivataan erilaisten hakemusten täyttämisessä, Michelle Seppälä sanoo. 

Keskusteluissa on käynyt ilmi ihmisten hätä ja huoli. 

– Palkalla pitää tulla toimeen ja pienyrittäjien ja itsensä työllistäjien pitää pärjätä. Verotuksen pitää olla oikeudenmukainen ja verovuodot on tukittava, että julkiset palvelut; koulutus, terveydenhuolto, vanhushuolto ja kaikki tärkeä saadaan hoidettua, Martins listaa. 

Vaalikahvilassa on käynyt vieraita avaamassa keskusteluja käyntiin. Ensimmäiseen vaalikahvilaan saatiin vieraaksi Työttömien kattojärjestön puheenjohtaja Irma Hirsjärvi. Myös kaupunginhallituksen Matti Virtanen on ollut keskustelemassa sekä kuuntelemassa. Historiaan ollaan pureuduttu Kari ”Polle” Perälän mainioiden luentojen myötä. On käyty läpi niin Pähkinäsaaren rauhaa kuin Suolahden historiaa. 

– Ja kun Polle on paikalla, niin totta kai puhutaan urheilustakin, Martins sanoo. 

Vasemmistoliitolle on kulttuuri ja sen esiin nostaminen hyvin tärkeä asia. Ihmiselle vahva kivijalka rakentuu kulttuurista. 

– Kulttuuri on hyvä rakennusaine lapsen kasvussa, oli sitten musiikkia tai taidetta -ihan mitä vaan. Vanhuspalveluissa työskentelevänä näen, kuinka musiikilla on suuri vaikutus. Kun muu loppuu, niin musiikki jää. Kulttuuri kuuluu kaikille, sillä on hyvää tekevä vaikutus meille jokaiselle, vauvasta vaariin, Martins sanoo.

Laulajana ja lauluntekijänä kunnostautunut ehdokas on tehnyt myös oman vaalibiisin, joka kantaa nimeä Leikkauslista. Se on kuultavissa YouTubessa. 

– Oli huikeaa, kun biisi julkaistiin täällä kansantalolla ja kuulemaan saatiin opetusministeri ja puolueemme puheenjohtaja Li Andersson, Sirpa Martins iloitsee. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy