ÄKS

SM-hiihdot Äänekoskella 2024: Hiihtarille saapui edustaja Hiihtoliitosta sekä Yleltä tutkimaan kisapaikkaa ja kuulemaan järjestelyiden kuulumiset

26.09.2023 13:47
Hiihtoliiton Hannu Koivusalo sekä Ylen Tuomas Jauhiainen tulivat kartoittamaan Äänekosken SM-hiihtojen järjestelyjä. Kilpailun johtaja Timo Kuorelahti (vas) kuuntelee mitä kaupungin liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskisellä on kerrottavana. Eero Poikonenn (selin) esittelee latukarttaa.

Äänekosken isännöimät SM-hiihtojen kisajärjestelyt ottivat taas askeleen eteenpäin, kun Hiihtarille saapui Hiihtoliiton Hannu Koivusalo sekä Ylen televisiolähetysten urheiluohjaaja Tuomas Jauhiainen. 

 

Kisakoneistosta paikalla olivat kilpailun johtaja, Huiman hiihtojaoston puheenjohtaja Timo Kuorelahti sekä Eero Poikonen ja Taisto Viik. Kaupungin liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen oli myös kuulolla, sillä kaupungilla on vahva rooli kisajärjestelyissä.

Timo Kuorelahti peilasi vuoden 2019 SM-kilpailuita tulevaan koitokseen. 

– Nyt ei tarvitse kuljettaa lunta toiselta puolelta kaupunkia, kun olemme saaneet lumetusjärjestelmän tänne Liikuntapuistoon. Tällä hetkellä meillä on kolmen kilometrin lenkki, joka pystytään lumettaa. Meillä on myös koko viiden kilometrin matka sähköistetty ja valaistu eli maastosta löytyy uusia sähkökeskuksia. Voisin sanoa, että matkan varrella on toimenkuva muuttunut, mutta emme voi sanoa kuitenkaan olevamme kokeneita SM-kisajärjestäjiä, vaikka hiihdon kanssa olemme olleet paljon tekemisessä. Ainoa, johon emme voi vaikuttaa on sää, mutta kaupungin kanssa yhteistyötä tekemällä koetamme saada aikaiseksi parhaat mahdolliset kisat, Kuorelahti sanoo. 

Lokakuussa päästään jo kentän kunnostukseen, kun maalisuoraan saadaan leveyttä tasaamalla se.

Ylen Tuomas Jauhiainen sekä Hiihtoliiton Hannu Koivusalo kävivät kiertämssä huimalaisten kanssa koko viiden kilometrin lenkin niin sanotusti jalkapelissä. Jauhiainen katseli harjaantuneella silmällään kameroiden paikkoja. Haastetta tuo lenkin pituus, kun kaapeleita on mahdollisesti vedettävä kameroiden tarpeisiin pitkiäkin matkoja. Jokaiselle kisapäivälle tehdään oma ja tarkka kuvaussuunnitelmansa.  

– Tarkastelemme tehon tarpeita sekä kamerapaikkoja. Välttämättä kaikki kamerapaikat eivät tule käyttöön, mitä edellisissä kisoissa oli. Katsotaan nyt, minkälaisia ratkaisuja keksitään, sillä budjettia on vedetty alas viime kerrasta. Uskon, että saamme tehtyä hyvät kisalähetykset, tekniset ratkaisut tarkentuvat, kunhan katsomme ensin fasiliteetit. Saisimmeko kenties katolle kameran paikan, Jauhiainen pohtii.

Kun päästää ajassa eteenpäin, tulee paikalle Yleltä käyttömestari, joka vastaa tekniikasta. 

– Hän on paras henkilö kertomaan kuinka paljon sähköä eli tehon tarpeita tarvitaan. Kaikkiaan kisapäivien aikana tulee Yleltä henkilöstöä paikalle nelisenkymmentä, Jauhiainen laskee. 

Hiihtoliiton Hannu Koivusalolla lähtee käyntiin 13. kausi Suomen Cupin pyörittäjänä. Hän sanoo, että kevätkisoihin sisältyy oma hohtonsa. 

– Vuoden 2019 SM-kisat olivat ensimmäiset Äänekoskelta televisioidut. Äänekosken kaltaiset paikkakunnat, jossa harvoin isoja kilpailutapahtumia järjestetään, on erityisen positiivinen suhtautuminen tapahtuman tekemiseen. 13 vuoden aikana kertyneellä kokemuksella voin sanoa, että Äänekosken kisat ovat olleet tunnelmaltaan yhdet parhaimmista. Äänekosken kilpailuista riittää juttua vieläkin, ja täältä on jäänyt itsellenikin todella hyvät muistot. Organisaation kanssa sovitut asiat hoituivat aikataulussa – ei ole moitteen sijaa ollut, Koivusalo sanoo ja kiittelee. 

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-24.3.2024

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy