ÄKS

SM-hiihdot Äänekoskelle 2024?

05.05.2022 09:21
Vuonna 2019 hiihdot onnistuivat yli odotusten.

Äänekoskella vuonna 2019 järjestetyt SM-hiihdot sujuivat niin hyvin, että niistä puhutaan urheilun isoissa piireissä edelleenkin. Huima hakee uudelleen järjestämistä vuonna 2024. Asia tulee maanantaina kaupunginhallituksen pöydälle. 

 

Urheiluseura Äänekosken Huima ry:llä ja sen hiihtojaostolla on tarkoituksena hakea Suomen Hiihtoliitto ry:ltä vuoden 2024 hiihdon Suomen-mestaruuskilpailuja järjestettäväksi Äänekoskella. Edellisen kerran SM-kilpailut järjestettiin paikkakunnalla vuonna 2019. Kisat olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta.

Äänekosken Huima ehdottaa, että Äänekosken kaupunki lähtisi mukaan yhteistyöhön vuoden 2024 kisojen järjestelyihin, sillä ilman kaupungin sitoutumista kisojen yhteistyökumppaniksi kisoja ei voida järjestää. Kulttuuri- ja liikuntatoimen viranhaltijat ja kaupungin ylin johto ovat käyneet keskusteluja Äänekosken Huiman kanssa mahdollisesta yhteistyöstä tulevien kisojen osalta. Kulttuuri- ja liikuntatoimen viranhaltijat ovat lisäksi arvioineet kisojen aiheuttamia taloudellisia sitoumuksia kaupungille.

– Kaupunki hyötyy televisioiduista kisoista erityisesti positiivisen näkyvyyden muodossa ja vahvistaa Ilmiö-strategian mukaisesti monipuolista tapahtumatoimintaa kaupungissa. Myös vahva näkyvyys televisiossa on Äänekoskelle iso asia, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Tämänhetkisen käsityksen mukaan kisojen kokonaiskustannus kaupungille tulisi olemaan noin 140 000 euroa.

– Summa jakautuisi kahdelle kalenterivuodelle. Tähän sisältyvät mm. Suomen Hiihtoliiton sopimukseen sisältyvät velvollisuudet kisojen aiheuttamat ylimääräiset henkilötyöt, auraukset, aitojen ja muiden rakennelmien materiaalit, lumen ajamisen ja levittämisen lumetusjärjestelmän ulkopuoliselle alueelle, kaupunkimarkkinoinnin, äänentoiston sekä ylimääräisten, kisoissa tarvittavien laitteiden ja koneiden vuokrat.

Äänekosken Huiman talkootyöllä on merkittävä rooli kaikissa kisojen järjestelyyn liittyvissä hankkeissa, mikä on merkittävä kustannuksia laskeva tekijä. Laskelmassa ei ole mukana liikuntapuiston investointeja tai muuta liikuntapuiston latuverkoston kehittämistyötä, joka toteutetaan kisoista riippumatta.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy