ÄKS

SM-hiihdot tuovat näkyvyyttä Äänekoskelle – katugallupkin sen kertoo

22.03.2024 16:56

Toki hiihtokuulumiset aina kiinnostavat! Koko kansan liikuntalajia arvostetaan ja maaliskuun lopun suurtapahtuman järjestelyjen talkootyötä kehutaan, kertoo katukysely.

 

– Hyvä juttu. Ei täällä liian paljon hyvää tapahdu, kiittelee äänekoskelainen Hannu Linna ja toivottaa kisaväen tervetulleeksi. Hän toteaa, että järjestelyt taitavat olla paljolti talkoiden varassa ja se jos mikä nostaa kylähenkeä.

Saadaan myös näkyvyyttä valtakunnan uutisissa.

– Hiihto on kaiken kansan laji eri malliin kuin vaikka formulat. Palkkiotkaan eivät päätä huimaa. Voisikin pistää pystyyn vaikka paikallisen keräyksen, jolla saataisiin palkintoihin täältä lisuketta ja lajille lisäpotkua, Linna tuumailee ja kertoo olevansa melko varmasti katsomossa.

Konginkankaalainen Raimo Rautiainen kertoo, että hiihto oli mieleinen laji ja talvinen harrastus itsellekin nuorempana, kun kunto oli vielä kohdallaan.

– Hankien aikaan kansakoulumatkatkin hiihdettiin. Mukavaa se on sujutella ja nuorempana hiihdellessä tuli jotenkin hyvä mieli. Oli vauhtiakin ja samalla luonto ympärillä, Rautiainen muistelee.

Nyt käsien terveyshuolet ovat pitäneet poissa laduilta.

– Hieno tapahtuma tekee Äänekoskea tunnetuksi. Sukulaismies on ollut talkoissa pitkin talvea välillä yökaudetkin ja lähden katsomoon, jos terveys antaa myöten.

Ähtäriläinen Kiti Sinisalo toteaa olevansa Äänekoskella ensimmäistä kertaa käyttämässä koiraa eläinlääkärillä ja tutustui samalla paikkakuntaan ja kauppaliikkeisiin. Hän kertoo, ettei suuremmin seuraa hiihtourheilua ja tieto, että kisat järjestetään myös Äänekoskella yllätti.

– Hiihto taitaa olla kansallisurheilua, joka kiinnostaa ja kisat tuovat Äänekoskea positiivisesti esille. Nyt onkin sitten jännä odottaa, että kaupunki mainitaan uutisissa, kun kerran täällä on tullut käytyäkin, Sinisalo tuumailee.

– Itse olen hiihtänyt viimeksi lapsena, hän naurahtaa.

Äänekoskelainen Ossi Jäntti kertoo, ettei hiihtäminen eivätkä Äänekosken SM-hiihdot kovin paljon kiinnosta, mutta miettii kuitenkin menisikö silti katsomaan. Tunnelma voisi olla kokemisen arvoinen.

– Vielä pari vuotta sitten hiihdin itsekin, mutta nyt vapaa-ajan vie paljolti jääkiekko. Ei jää aikaa laduille, vaikka mukavaa hommaa hiihtäminen onkin. Talvinen luontokin on silloin hienosti ympärillä, nuori mies pohdiskelee. 

Hän arvioi, että ennen vanhaan jokainen suomalainen osasi hiihtää, mutta ei enää

  Minun mielestä hiihtotaito on hyväksi jokaiselle. 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy