ÄKS

Sosiaalihuollon oma-arviolomake tarjoaa apua oman elämäntilanteen ja mahdollisen tuen tarpeen arvioimiseen 

05.02.2024 14:06

Keski-Suomen hyvinvointialueella on otettu käyttöön sosiaalihuollon sähköinen oma-arviointilomake, jolla voi itsenäisesti arvioida omaa elämäntilannettaan ja mahdollista tarvetta ulkopuoliseen tukeen.

 

Lomakkeessa käsitellään seuraavia elämän osa-alueita: terveys, toiminta- ja työkyky, talous, osallisuus ja yhteisöt, asuminen, riippuvuudet, turvallisuus sekä käytössä olevat palvelut 

 Sähköisen oma-arviolomakkeen tarkoituksena on tukea oman elämän eri osa-alueiden arvioinnissa, tarjota tietoa hyvinvointialueen tarjoamista palveluista ja tarvittaessa ohjata eteenpäin tarvittavan tuen ja palveluiden piiriin. Lomakkeen voi täyttää vain itseään varten tai sen tiedot voi lähettää eteenpäin Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaaliohjaajalle, joka tarjoaa tilanteen mukaisesti tarvittavaa ohjausta ja neuvontaa. Sähköisen lomakkeen saadessaan sosiaaliohjaaja ottaa sen lähettäjään yhteyttä puhelimitse kolmen arkipäivän kuluessa. Sosiaaliohjaajan palvelu on maksutonta eikä velvoita asiakasta sitoutumaan mihinkään.

Oma-arviolomake on kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä ja se löytyy Hyvis.fi-palvelusta polulla: Aloita asiointi -> Digitaalinen sote-keskus -> Sosiaalihuollon oma-arvio. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen. 

Jos asiakkaan tilanne vaatii kiireellistä apua, sosiaaliohjaajaan voi ottaa yhteyttä chatissa tai oman kunnan sosiaalitoimiston tai terveysaseman kautta. Äkillisessä kriisitilanteessa ympäri vuorokauden auttaa sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 014 266 0149. Hätätilanteessa ota yhteys hätäkeskukseen numeroon 112.   

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy