ÄKS

Suolahden Kyläyhdistykselle uusi luotsi

07.09.2020 16:01
Terho Poikolainen (vas) luovutti Suolahden Kyläyhdistyksen puheenjohtajuuden Markku Warikselle.

Suolahden Kyläyhdistys valitsi vuosikokouksessaan uuden hallituksen. Myös puheenjohtaja vaihtui. 

 

Terho Poikolainen ilmoitti jo ennen vuosikokousta halukkuudestaan luopua puheenjohtajan nuijasta. Kaksi vuotta puheenjohtajana ovat Poikolaisen mukaan olleet perin työläitä, mutta mukavan antoisia vuosia. 

– Kausi oli työntäyteinen. Kun lähdin puheenjohtajaksi, oli johtoajatuksena Suolahden kehittäminen porukkahengen voimin. Loppuvaiheessa tekevä sakki alkoi pienentyä ja hyytyä, ja tämä heijastui sitten omiin töihin, Poikolainen sanoo. 

Näkyviä juttuja on Poikolaisen luotsaaman Kyläyhdistyksen voimin saatu aikaan: Kukkulanmäen kehittäminen, Kotisatamaan on saatu lahjoitettua kaksi tablettia yhteydenpitoon ja erilaisten  tapahtumien järjestäminen. 

– Saimme alulle myös Suolahden Uurastaja -tittelöinnin, ja toivottavasti siitä tulee pitkä perinne. Olemme tehneet paljon asioita, pieniä ja isoja, Poikolainen pohtii. 

Poikolainen jatkaa hallituksen rivijäsenenä. Uusi puheenjohtaja on ensimmäinen Vuoden Uurastaja -tittelin vastaanottanut Markku Waris. Hallitukseen valittiin Wariksen ja Poikolaisen lisäksi Matti Linnala, Leena Mäkinen, Liisa Lakanen, Arja Ruha, Tarmo Tiainen, Viljo-Ensio Kumpulainen, ja varajäseniksi Esa Happonen, Maija Piitulainen ja Liisa Linnala. 

Uusi puheenjohtaja ottaa tehtävän vastaan niin sanotusti jalat maassa. Nyt ei paukutella henkseleitä, vaan lähdetään kasvattamaan Suolahteen yhteishenkeä. 

– Tällaisiin tehtäviin tai hallituspaikoille ei ole juurikaan halukkaita löydy. Katsoin velvollisuudeksi lähteä kantamaan vastuuta Suolahden kylätoiminnasta, Markku Waris kertoo. 

Vaikka valinta on tuore, on Waris ennättänyt jo vedellä suuntaviivoja mielessään. 

– Ensimmäinen tehtävä on saada ilmapiiri muuttumaan, ja se lähtee aivan ensimmäisenä täältä hallituksen sisältä. Korostamme positiivisuutta, sillä meillä on Suolahdessa paljon hyvää, ja tänne on saatu valtavasti lisää hyviä asioita. Olemme kiitollisia näistä satsauksista, Waris sanoo. 

Kyläyhdistys ei halua lämmetä sisäänpäin, vaan hakea yhteisöllisyyden löylyn lyöjiä kylän jokaisesta yhdistyksestä. 

– Jalkaudun yhdistyksiin nostamaan yhteishenkeä ja muistuttamaan mitä voimme saada yhdessä aikaan. Ehkäpä olisi syytä perustaa kyläyhdistyksen alle toimikunta, jossa on jäseniä Suolahden järjestöistä. On tärkeää tietä, mitä kukin tahoillaan puuhaa ja suunnittelee, jotta vältymme päällekkäisyyksiltä. 

Toimintakalenterissa on kirjattu luonnollisesti tutut ja perinteikkäänt joulukadun avaus, pääsiäs- ja juhannuskokot sekä kesäpäivät. 

– Katsotaan mitä uutta saamme yhdessä aikaiseksi. 

Ja jos haaveita utelee, niin siihenkin löytyy jo vastaus: 

– Olisi upeaa saada suolahtelainen rikas musiikkikulttuuri ja osaaminen yksiin kansiin, joko verkkojulkaisuna tai fyysisenä cd-levynä, Markku Waris pohtii. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy