ÄKS

Suolahden Urhon Joni Pitkänen toi Ilmajoelta painin SM-kultaa

02.10.2020 10:56 (muokattu 02.10.2020 12:46)
Urhon Joni Pitkänen on tuore painin SM-kultamitalisti.

17-vuotias Joni Pitkänen on harrastanut painia reilun kymmenen vuotta. Nallepaineista on edetty isommille molskeille, ja suomenmestaruuden myötä tuli kutsu viikon mittaiselle maajoukkueleirille Kuortaneelle. 

 

– Suomenmestaruus maistuu hyvältä. Ehkä juuri erityisen hyvältä, sillä se tuli niin sanotusti kolminkertaisen valmistautumisen jälkeen, sanoo sarjassa 55-kiloa paininut  Joni Pitkänen. 

Ensimmäinen kerta U17-sarjassa kisaavalle tyssäsi loukkaantumiseen, korona peruutti kisat viime keväältä ja laittoi kisat tauolle lähes puolen vuoden ajaksi.

– Kultaan tarvittiin kolme onnistunutta ottelua. Ottelut käytiin lyhyellä aikajänteellä, eikä palautumiseen jäänyt aikaa, kun oteltiin niin nopealla temmolla, Joni muistelee viime viikonlopun kisamatkaa Ilmajoelle. 

Vastustajat olivat painipiireistä tuttuja, mutta kisaamaan ei Joni ole tätä aiemmin heidän kanssaan päässyt. 

– Kisaan mennessä ei ollut minkäälaista tuntumaa, miten pärjään. Näin jälkeenpäin voin sanoa, että voitto tuli omalla suorituksella, juuri sillä mihin olen päämäärätietoisesti treenannut, Joni pohtii. 

Seuraavaa etappia on vaikea juuri koronatilanteen vuoksi lähteä arvailemaan. 

– Kisoja ja leirejä perutaan sitä tahtia, ettei kannata hirveästi suunnitella mitään, ahkera treenaaja Joni Pikänen sanoo. 

Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki iloitsee palkintokahvitilaisuudessa Jonin menestyksestä. Legendaarinen painiseura Urho kasvattaa yhä painijoita maailman molskeille. 

– Nykyään on ollut tässä lajissa Urholla hieman hiljaisempaa menestystä, joten kyllä suomenmestaruus on erittäin tervetullut juttu. Se on Jonille upea asia, sillä hän on harjoitellut niin sitkeästi, Riihimäki sanoo. 

Itsekin paininut Riihimäki luonnehtii Jonia periksiantamattomaksi. 

– Lisäksi hänellä on aivan älytön kunto. 

Jonin isä, Urhon painijaoston puheenjohtaja, Timo Pitkänen on yhtä hymyä. 

– Kun on vierestä seurannut pojan touhuja, niin tietää, mitä kultamitalin eteen on pitänyt tehdä. Monta kertaa on saanut lähteä lenkille, puntille ja painisalille. Lisäksi leirit ja kisat. Voitot ovat tuoneet Jonille intoa, ja tappiot ovat kasvattaneet luonnetta, se on oikein hyvä systeemi, Timo Pitkänen sanoo. 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy